Primitivním blbem, asi ano.
Je to něco, jako když chlapovi naroste panděro (a je jako jablko), má
brejle, pleš a břicho. Případně táhne potem a chca-kam a 😉
Žně ty kila, mohou i slušet 😉
Kdo má pocit, že podstat člověka je vzhled, tak je ubožák…
|
2Kdo udělil odpovědi palec? cappuccino, filip2
před 27 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ty se starej o svou esenci, podle tvého chování to musí být pořádný „maglajs“. Vhodný k zániku. Nejlépe hned.
| 0 Nominace Nahlásit |
Ne. Původní esence zanikne, pokud se z ní stane semetrika. Občas takové potkávám: je jedno, jak vypadají, ale je strašné, jak mluví a jak se chovají. Říkám si „chudák manžel“ – ale většinou obratem zjistím, že už jsou „šťasťně rozvedené“.
| 0 Nominace Nahlásit |
Njn… 🤪🤓🥱
Připomnělo mi to seriál M * A * S * H, když si Walter »Radar« O'Reilly objednal nějaký dopisní kurs pro spisovatele (ekvivalent dnešního online). Smyslem toho kursu było, že Radar vkládal do textu random slova, aby to vypadalo, že má slovní zásobu, je absolventem Harvardu na Oxfordu, a ne absolvent střední školy pro vidláky v Picky Wicky v Estado de Carolina del Norte. Effekt byl ale přesně opačný, Radar byl akorát za vola. 😂
Radar měl, oproti tobě, jednu přednost: pochopil to a sám toho nechal. Říká se tomu sebereflexe, tím ty neoplýváš.
A taky mi to připomnělo Kino Jezdec formule risk, kde hlavní hrdina píše o »hanebné tmě« a ‚vidlák‘, co tam pak působí jako něco jako adoptivní fotr, mu musí vysvětlit, že kvalitní tma není hanebná, že hanebná tma je, vlastně, téměř světlo. 😅
Dobrý, tak já se pokusím, zcela výjimečně, protože to je marný, to je marný a to je marný, udělat ti takový fusion z plukovníka & adoptivního fotra a vysvětlit ti, jaký shity, zase, meleš, a za jak velkýho vola proto jsi:
Člověk má různý podstaty.
Můžeš to brát po fysické rovině, pak je to hromada masa, kostí, tělních tekutin, vlasů, chlupů, u některých jedinců ještě také zubů. 😂 Podstata toho bude, asi, oběhová soustava, protože téměř bez mozku může, po fysické rovině, člověk fungovat relativně dlouho a relativně dobře, s podporou. Bez pumpy v podobě srdce a krevního oběhu jdou na to fysické velice rychle mouchy a musí se to za hrabat, nebo dát do pece. A jestli je toho 40 kg, nebo 400 kg, je dokonale nepodstatné, je s tím jenom větší facha (v případě zakopání) a je větší účet za plyn a potřeba větší penál (v případě pece). Ale podstata, za života i po něm, je pořád stejná.
Můžeš to brát po tý stránce psychiatrický, protože ta, jak známo, není podle vkusu každého soudruha! 😂 Něco, co by šlo nazvat duší, ale nikoli v religijním slova smyslu, má každej člověk. I Hitler měl, třeba. Já si ho léta profiluju, zdaleka nejsem u konce. Zkoumám i dostupné zdravotní záznamy (třeba zuby jsou fakt síla! 🤢😅), zvyky, proplétám se hromadou balastu, rádoby sensací a víc mi výstava ecce homo. Holt, každý má nějakou duši. I úplní 🤪, svým způsobem je zajímavé některé takové pochopit. A na tý duši, na její podstatě, tělesná hmotnost nic nezmění. Může změnit projevy, to, jestli se spíše ukáže to positivní, pokud je, nebo to negativní, to je vždy přítomno. Ale podstata zůstává.
No a duše z pohledu religijního? Ta je vždy nějak dána a determinivána více či méně, ale determinivána vždy něčím, co se nazývá predestinace, boží vůle, etc., etc m, etc.
Zkus si najít význam slov, a pak myslet.
Upravil/a: filip2
|
0
před 26 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná se tím přestala mít ráda, včetně svého pohledu do zrcadla. Pro ni samou se tím změnilo mnoho. I pohled na okolní svět. Ne každá žena umí nosit kila elegantně a s nadhledem, jako Halina.
|
0
před 25 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek| Drap | 3461 | |
| marci1 | 2020 | |
| annas | 2020 | |
| Kepler | 1902 | |
| mosoj | 1778 | |
| da ny | 1532 | |