Avatar uživatele
Damiana

Kdy lít pivo k pečené kachně?

Fakt tam nemá být pít:-D
Peču kachnu. Chci ji polít pivem, aby byla pikantní šťávička, ale nejsem si jista, jestli ho tam dát hned nebo až ke konci (aby to celé nezhořklo!). Ale zase chci, aby to pivo bylo cítit i v tom mase. Kdy ho tam nejlépe nalít? Díky:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? dudu, iceT, hanulka11, Drap před 4147 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Při přípravě kachny bych s pivem ve fázi pečení postupoval velmi opatrně., spíše snad volil následující recept:
Suroviny:
1 kachna (nebo 1/2 husy)
sůl
slanina, na kostičky
máslo
1 větší cibule, na kolečka
tvrdý chléb, nastrouhaný
perník, nastrouhaný
nakládané jeřabinky (případně rybíz aj. – DDK)
Na marinádu:
2 láhve černého piva (1 litr)
5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 5 hřebíčků, 5 bobkových listů, větší špetka tymiánu, špetka mletého zázvoru
Postup přípravy:
Vykuchanou kachnu opláchneme a dobře osušíme. Nakrájíme na porce, osolíme a narovnáme do misky nebo plastového sáčku a zalijeme marinádou. Necháme do druhého dne rozležet. Marinádu připravíme ze směsi černého piva a uvedeného koření, kterou necháme přejít varem. Chladnou marinádou zalijeme porce kachny a necháme do druhého dne rozležet. Těsně před přípravou rozpustíme na pekáčku či kastrůlku kostičky nakrájené slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Na tento základ položíme marinované porce kachny i s marinádou a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Měkkou kachnu z pekáčku vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem a perníkem, přidáme jeřabiny (rybíz a pod.). Vaříme dokud se chleba a perník nerozvaří na omáčku. Omáčku procedíme přes síto na kachnu, podle chuti osolíme a necháme ještě v teplé troubě pod pokličkou rozležet. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ideální stav tak zhruba od poloviny pečení. Hned od začátku to nemá smysl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

My dáváme černé pivo a tak průběžně s tím podlévat a přelévat , ale ne hned od začátku

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

v polovině pečenííí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

Jó dudu, na marinádu už je pozdě, už se kachénka „rozvaluje“ v troubě, už tu voní! Ale díky za recept, určitě ho vyzkouším, je fakt zajímavý.
Btw – to pivo mám černé, ale ještě jsem ho tam tedy nenalila…

před 4147 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

hanulka11: Myslíš tedy, že tak na poslední půlhodinu asi?

před 4147 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek