Avatar uživatele
Lucyfer

Kde seženu opravdu kvalitní hnědý cukr?

Ideálně české výroby. Můžete doporučit značku?
Pozor, nemám na mysli cukr třtinový, ale tmavý cukr z cukrové řepy.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, orestez, zjentek před 2201 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nevím, po čem vlastně pátráš. U nás vyráběný hnědý cukr z cukrové řepy je ten bílý, pouze obarvený melasou nebo karamelem. Výživová hodnota i obsažené stopové prvky jsou v podstatě srovnatelné s cukrem bílým. Nelze hledat kvalitu v jedné hromadě.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Kvalitní hnědý cukr, a v podstatě i „hnědý cukr“, je protimluv. Jak už bylo řečeno, jde o obarvení.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

„Mimořádné vlastnosti hnědého a třtinového cukru jsou pouhým mýtem. Teprve rafinací se z cukru dokonale odstraní veškeré nečistoty, které z polí přijdou do cukrovaru spolu s řepou.“

více informací zde: https://www.dtes­t.cz/clanek-1934/hnedy-nebo-bily-cukr

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Poohlédni se (nejlépe někde v prodejně „zdravá výživa“) po kvalitním cukru NERAFINOVANÉM a hlavně nevěř (krom prodavačky ZV) pouze „místím žlampům“, tady chodí i učitelé.

Není to tak, že veškerý hnědý řepný cukr na českém trhu je bílým cukrem obarveným na různé odstíny hnědé. O tom tě může přesvědčit skutečně třeba učitel, pokud jsi jeho bezbranným žákem, ale taky to z jeho strany vůči tobě může být stejným podvodem, jako když ti prodají zaručeně nerafinovaný český cukr z rafinerie v Polsku, jako třeba tento:
https://www.bi­okvalita.cz/A-Z-bio-potraviny-VSE/Cukr-a-sul/CUKR-NERAFINOVANY-prirodni-cesky-1kg


@da ny: tento cukr si můžeš prohlédnout i v jiných odkazech. Zvlášť vypečený popis (záměrně) je třeba zde:

https://www.griz­ly.cz/biolinie-cukr-prirodni-repny-1-kg?gclid=EAIa­IQobChMI1rDMq7e-2gIVDZ4bCh1pCggv­EAQYAiABEgKdDvD_BwE

Pro zjistění obsahu balení a jeho složení je opravdu NUTNÉ číst pozorně mezi řádky, zběžné přelétnutí popisu pohledem nestačí ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Kvalitní hnědý cukr neexistuje.

Chcete-li vyhazovat peníze za nesmysl, je to Vaše věc.
Ale měla byste vědět, že tím nic neděláte pro své zdraví.

Pro zdraví je rozumnější omezit množství cukru,
případně jej alespoň zčásti nahradit medem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Těžko říci, tento se tváří, jako nerafinovaný.
Osobní zkušenost nemám…
https://www.bi­okvalita.cz/A-Z-bio-potraviny-VSE/Cukr-a-sul/CUKR-NERAFINOVANY-prirodni-cesky-1kg

@zjentek
děkuji, čtu poslední 2 roky pomocí lupy, někdy šetřím čas a také mi sem tam něco uteče (také mívám v textu přepisy a chybičky) 😁
Hezký den!

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Zvažte spíše použití cukru/sladidla.
Některé nápoje lze pít neslazené.
Slazení medem: nápoje, některé dezerty, cukrářské výrobky.
Marmelády se „šidí“ náhradami jen těžko (s ohledem na zdraotní rizika umělých sladidel).
Ještě slušnou variantou je cukr březový. Raději sypký, než tekutý Xylitol.
Vhodný i pro diabetiky. Vyšší cena.
http://www.re­habilitace.in­fo/vyziva-a-jidlo/brezovy-cukr-super-sladidlo-pro-
http://www.spek­trumzdravi.cz/pe­ceni-bez-cukru-mlsejte-bez-vycitek-a-vyzkousejte-zdrave-recepty-bez-cukruvsechny/

před 2201 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek