Avatar uživatele
Pokročilý

Kde seženu opravdu kvalitní hnědý cukr?

Ideálně české výroby. Můžete doporučit značku?
Pozor, nemám na mysli cukr třtinový, ale tmavý cukr z cukrové řepy.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím, po čem vlastně pátráš. U nás vyráběný hnědý cukr z cukrové řepy je ten bílý, pouze obarvený melasou nebo karamelem. Výživová hodnota i obsažené stopové prvky jsou v podstatě srovnatelné s cukrem bílým. Nelze hledat kvalitu v jedné hromadě.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Kvalitní hnědý cukr, a v podstatě i "hnědý cukr", je protimluv. Jak už bylo řečeno, jde o obarvení.


Avatar uživatele
Zlatý

"Mimořádné vlastnosti hnědého a třtinového cukru jsou pouhým mýtem. Teprve rafinací se z cukru dokonale odstraní veškeré nečistoty, které z polí přijdou do cukrovaru spolu s řepou."

více informací zde: https://www.dtest.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Poohlédni se (nejlépe někde v prodejně "zdravá výživa") po kvalitním cukru NERAFINOVANÉM a hlavně nevěř (krom prodavačky ZV) pouze "místím žlampům", tady chodí i učitelé.

Není to tak, že veškerý hnědý řepný cukr na českém trhu je bílým cukrem obarveným na různé odstíny hnědé. O tom tě může přesvědčit skutečně třeba učitel, pokud jsi jeho bezbranným žákem, ale taky to z jeho strany vůči tobě může být stejným podvodem, jako když ti prodají zaručeně nerafinovaný český cukr z rafinerie v Polsku, jako třeba tento:
https://www.biokvalita.cz/…

-------------

@da ny: tento cukr si můžeš prohlédnout i v jiných odkazech. Zvlášť vypečený popis (záměrně) je třeba zde:

https://www.grizly.cz/…

Pro zjistění obsahu balení a jeho složení je opravdu NUTNÉ číst pozorně mezi řádky, zběžné přelétnutí popisu pohledem nestačí ;)


Avatar uživatele
Zlatý

Kvalitní hnědý cukr neexistuje.

Chcete-li vyhazovat peníze za nesmysl, je to Vaše věc.
Ale měla byste vědět, že tím nic neděláte pro své zdraví.

Pro zdraví je rozumnější omezit množství cukru,
případně jej alespoň zčásti nahradit medem.


Avatar uživatele
Stříbrný

Těžko říci, tento se tváří, jako nerafinovaný.
Osobní zkušenost nemám...
https://www.biokvalita.cz/…

@zjentek
děkuji, čtu poslední 2 roky pomocí lupy, někdy šetřím čas a také mi sem tam něco uteče (také mívám v textu přepisy a chybičky) :-D
Hezký den!

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

da ny

Zvažte spíše použití cukru/sladidla.
Některé nápoje lze pít neslazené.
Slazení medem: nápoje, některé dezerty, cukrářské výrobky.
Marmelády se "šidí" náhradami jen těžko (s ohledem na zdraotní rizika umělých sladidel).
Ještě slušnou variantou je cukr březový. Raději sypký, než tekutý Xylitol.
Vhodný i pro diabetiky. Vyšší cena.
http://www.rehabilitace.info/…
http://www.spektrumzdravi.cz/…

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1119
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 986
Zlatý marci1 637
Zlatý iceT 537
Zlatý Kepler 529
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 472
Zlatý quentos 446
Stříbrný elektrikář 395

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.