Avatar uživatele
Standys

Kde najdu seznam nutného vybavení(dle norem), všechna povolení a potřeby ke kolaudaci, na otevření nové kavárny-cukrárny

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4389 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Odpoveď byla označena jako užitečná

Dobré ráno. Snad Ti to pomůže.
Cukrárna – kavárna je provozovna stravovacích služeb, která musí být provozována v souladu s Nařízením Evropského Parlamentu a Rady(ES) č. 852/2004 o hygieně potravin a Nařízením Evropského Parlamentu a Rady ( ES) č.178/2002 o , kterým se stanoví obecné zásady požadavky potravinového práva, dále se zákonem č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, vyhláškou č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných ve znění vyhlášky č.602/2006 Sb.
Legislativa, která s danou problematikou úzce souvisí je i zákon č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a Nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci.
Pokud Vám jde teprve o provozní záměr, je důležité, zda vznikne cukrárna ze stávajících prostor a dojde pouze ke změně užívání nebo zda půjde o stavbu novou. V tom případě by musela být na místně příslušnou KHS předložena projektová dokumentace zpracovaná v souladu se stavebním zákonem k vydání stanoviska a teprve pak by byla provozovna kolaudována, přičemž KHS by vydávala stanovisko i ke kolaudaci.
Nařízení ES lze nalézt na webových stránkách KHS Královéhradec­kého kraje.

Zdroj: http://www.khskk­.cz/articles.php?ar­ticle_id=214

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Standys Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jmhad

To záleží na mnoha věcech – zda je to nová stavba či přestavba,na co bylo vydáno stavební povolení,zda je třeba rekolaudace a další. Z vlastní zkušenosti doporučuji začít na Okresní hygieně.Tam přednést svůj záměr,svoje představy a oni zpravidla řeknou své podmínky,včetně onoho stavebního povolení. No a druhá věc – věřím,že máš udělán marketinkový průzkum.Tedy to,kolik je podobných zařízení v okolí,zda nové zařízení bude mít potřebný spád a další.Ono to někdy totiž vypadá tak,že si člověk řekne – budu podnikat v – a teď jde po ulici a něco vidí a rozhodne se pro to či ono. A tak třeba u nás máme v ulici na 50 metrech 4 květinářství, na malém náměstí 3 prodejny pro zvířata,pod poštou 3 pekařství a pod.Ale na druhém konci města,třeba blízko sídliště nic.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání