Avatar uživatele
pastel.ka

Kachna domácí – co s tím ?

čs od času si v obchodě koupím kachnu…lahůdka !
Na výstavě chovatelů jsem koupila 10 Rovenských kachňátek a nyní se ptám…

  1. jak poznám kdy jsou jatečné ?
  2. Jak je usmrtit aby netrpěly ?
  3. Znáte někdo nějakou techniku mimo podřezávání a sekání hlav ? Je to hloupá otázka, ale já je prostě nemohu jen tak zabít.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Jahoda před 5034 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Kachny a husy zařízneme za hlavou a jejich krev zachycujeme do hrnečku a mícháním zabraňujeme jejímu srážení. Zabitou drůbež oškubáme a vykucháme.
Kdysi jsme chovali kachny. Máma mně naučila kachnu zabíjet (ač velmi nerada jsem to dělala) tak, že jsem kachnu sevřela mezi kolena, aby byla v klidu. Na hlavě jsem nahmatala důleček, z něj vytrhala peří a řízla ostrým nožem.

Zdroj: http://www.re­ceptyonline.cz/o-drubezi-a-jejim-zpracovani-v-kuchyni--796.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BENYTA

Z těchto důvodů ze mě nikdy nebude chovatel „užitkových zvířat“,neumím si představit,že bych zvířátko – jakékoli,nejdřív pipala a pak ho snědla.Ani to nekupuju,baštím granulovanou soju,a taky vejce,a ryby.
Možná by vám mohl poradit veterinář,zná dokonale anatomii zvířete,tak by mohl doporučit nějaké humánní utracení – zabití.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek