Avatar uživatele
Mp2

K čemu je restauraci zavírací den ?

Proč má restaurace v pondělí zavírací den ?
K čemu slouží ?

Jiné restaurace tu jedou denně..
Proč místo toho zavíracího dnu třeba nezruší víkendovej provoz ?

Příjde mi to hloupý, když tam lidi můžou na oběd z práce jem od úterý do pátku a v pondělí se mačkají jinde…

Jedná se o restauraci v centru města.. :(

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? sesednizkola před 1872 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

No protože do tohoto zákonodárci ještě nemluví, tak že když provozovatel rozhodne, že bude mít zavřeno, tak si například mohou zaměstnanci odpočinout, atd.. Asi to má propočítané tak, že se mu víkendový provoz vyplatí víc, než provoz pondělní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

To je otázka pro majitele restaurace,
který zavírací den zavedl.

Podle mne by tím mohl šetřit zaměstnance.
(Restaurace, která má otevřeno denně, jich potřebuje víc.)

Nějaký čas je potřebný na nákupy, údržbu,
důkladnější úklid, …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… to je pozůstatek z minula >>> cukrárny měly taky v pondělí zavřeno (možná, aby si personál odpočinul) …
… a proč pondělí ??? no, to je právě ta minulost >>> dříce se v pondělí zabíjelo, takže řezníci měli též zavřeno a tím pádem nebylo čerstvé maso …
… a proč to přetrvalo ??? no, protože lidi se vo víkendu vypijou a pondělní nástup do práce je dorazí, tak je malá návštěvnost …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

Se dělá inventura a další věci. U nás to stihneme v neděli večer a v pondělí ráno. Nezavíráme.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření