z čeho se dělají? a opravdu mají na nás takový vliv? někde jsem četla, že zkusili nějakou potravinu obarvit na netradiční barvu a lidi prostě nebyli schopní to sníst :) třeba brambory obarvené namodro
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 4954 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To nespočívá ve škodlivosti barev, ale netypická barva vytváří určitý psychický blok. Nemusí to být ani umělé barvivo, zkusila jsem kdysi udělat něco jako slaný piškot obarvený špenátem na zeleno a nedokázala jsem to pozřít. Fialové knedlíky, modrá rýže a pod. působí podobně.
| 0 Nominace Nahlásit |

škodlivé by neměly být v žádnép případě. Určite barvy nám " nechutnají " máme je spojeny jen s jistým druhem potravy, a nebo se v přírodě taková barva nevyskytuje.
|
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, quentos, Weroniq, briketka10
před 4954 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Potravinářské barvy jsou určeny pro potravinářskou výrobu a škodlivé
tedy být nemohou. Stejně tak nejsou zdraví škodlivé ani barvy na
vajíčka.
Sama jsem kdysi upekla bábovku a na přání dcery jsem do ní dávala jednou
modrou, podruhé zelenou barvu. Mně to připadalo divné a děti se naopak po
takhle „nezdravě“ vypadajícím pečivu mohly doslova „utlouct“. Je to
o vnímání a o psychice. Kdybyste zavřela oči, tak budete vnímat chuť a
nebude Vám vadit žádná barevná odlišnost.
| 0 Nominace Nahlásit |
Vše umělé je škodlivé.Pokud barvit potraviny,pak je přírodním barvivem.Třeba kopřivou na zeleno,šlupkou z cibule na oranžovo a pod.
| 0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek| Drap | 1741 | |
| annas | 1347 | |
| Kepler | 1091 | |
| hanulka11 | 984 | |
| marci1 | 918 | |
| da ny | 666 | |
| iceT | 636 | |
| zjentek | 599 | |
| quentos | 538 | |
| briketka10 | 493 |
| Vaření a recepty |
| Restaurace |
| Nápoje |
| Vegetariáni |
| Ostatní jídlo a vaření |