Kazatel

Jsou na ženy kladeny vyšší nároky, pokud mají zastat (teoreticky) mužskou pracovní funkci? A jak to vnímáte obecně vy?

Co si budeme povídat, mezi oběma pohlavími existují obecné statisticky měřitelné reakční rozdíly, dané mimo jiné evolučním vývojem a funkcí, na kterou se daná pohlaví historicky specializovala (muž lovec, žena pečovatelka).

Pilotky, řidičky a celá řada dalších profesí, u kterých mohou existovat zažité stereotypy, jak to však vnímáte vy? Berete již za samozřejmost, že je v tomto ohledu rovnoprávnost, a ztratili jste naprosto veškeré předsudky?

Zajímavá 0 před 28 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Drap

Nelze zevšeobecňovat. Osobně jsem přesvědčen, že dost často náročné funkce zvládaly lepe než muži. Poznal jsem celou řadu takových žen

0 Nominace Nahlásit

elkon

Nerozlišuji to. Každý by měl dělat to na co stačí. I když jsou třeba specifické profese, které žena dělat nemůže. Třeba slévač nebo horník, možná se najde další povolání.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

da ny

Co se týká mé osoby = bez předsudků, ale ke mi to platné, jako mrtvému Tatranka nebo zimník, stejně, jako tobě, můj názor nebo pocity 😉
Společnost (většina mužů), rozdíly dělá. Žena musí vynaložit vyšší úsilí, aby obstála, prosadila se. Získat uznání, je náročné, protože „lovec“ jejími kvalifikovaným schopnostem, zřídka věří a nechce přijmout (většina).
Není vzácností, že neumí a odmítá, přijmout ženskou autoritu 😉
A co je na tom nejsmutnější, je, že se to nejčastěji promítá i do platových podmínek. ČR je tím, z vyspělých /západních) zemí proslulá…

Ono to nepochybně souvisí i s výsledky sociologických průzkumů a zkušeností. JEN 20% českých mužů, je vhodných, pro partnerský vztah a manželství s ženou. To ostatní, je celkem „marné“, problémové a k nepoužití (pro spolupráci s druhým pohlavím). 😉
Smutní bilance.....

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Nejsou. Dokonce vůbec ne! Dlouho jsem pobýval v Indii, tedy vím to, vím. ☝

Tady v Evropě se ženy mají ještě hodně co učit (v kontextu s profesemi a vlastním výkonem)! ☝☝☝

0 Nominace Nahlásit

Pisatel

Myslím si, že na to by měly odpovídat primárně ženy. Já jako muž na jejich místě nejsem, a tak nemám s tímto osobní zkušenost. Myslím si ale, že na ně jsou kladeny vyšší nároky a obecně se při obsazení vyšší pozice ženou řeší věci, které by se u muže nikdy neřešily. Rozhodně je pro ně těžší prorazit. Nicméně situace se mění. Aktuálně už tvoří 60 % absolventů VŠ ženy, což o něčem vypovídá. Muži ve srovnání se ženami také častěji studium nedokončí. Jsem zvědavý, jak se to projeví ve společnosti v budoucnu.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
mates77

Dráp – to je ale jen půlka pravdy. Asi tě nenapadlo, že druhá půlka pravdy je ta, že jsou činnosti, které ženy vzhledem ke své tělesné konstituci zvládnout až na výjimky prostě nemůžou.

zjentek

Dany, muž a žena, to je totéž jako nebe a dudy! ☝☝☝

Nevím, proč pořád má někdo zájem tyhle dvě úplně odlišné entity jakkoli spojovat a na sebe vázat (podle všeho v naší lidské společnosti máme 20% úplně cvoků pohlaví ♂, jak plyne i z tvé odpovědi).

K použití, k použití… Hmmm… 🤔🤔🤔 K „použití“ si objednej přístroj, neb robota. A máš vyřešené. 🤷‍♂️

Zatracení Židé, i s celým tím svým manžalstvím… 🤦‍♂️

Nový příspěvek