Avatar uživatele
adulka5

Jsou houby jedovaté když ve vařící vodě s octem zčernají?

houby

Zajímavá 0 před 3492 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ptáč

Kdyby byla tato chemická reakce pravdivá k určování jedlosti/jedo­vatosti hub, tento způsob určování by byl jednoduchý, a závažný vzhledem k nominaci na Nobelovu cenu. Jenže podobné vzory nefungují, jako třeba houby, které jsou ožrány slimáky jsou jedlé, nejsou vůbec relevantní k jinému zažívání a chemickému prostředí člověka a je především a výhradně řídit se odborným výzkumem, zkušeností.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Změna barvy při tomto postupu rozhodně neznamená jedovatost/ne­jedovatost hub !!!
Houby jedlé se od jedovatých liší celou řadou specifických znaků, které zná jen zkušený houbař, v mnoha případech však jen specialista – mykolog.
Jedinou možností, jak předejít případným problémům, je proto sbírat jen takové houby, které naprosto BEZPEČNĚ poznáš.
Praxe

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Avatar uživatele
www

Při tepelné úpravě se alespoň částečně tmavě zabarví hodně jedlých hub (křemenáč,suchoh­řib,kovář,ap.), některé mírně a jiné více. Nic to však neznamená, jsou stále jedlé.
Jako měřítko k určení jedlosti to však nelze použít !

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

proboha netrhej v tom lese nic, co neznáš ..s ohledem na přírodu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek