Zdravím, už delší dobu mě trápí křečáky a začínám přemýšlet nad operací. 😕 Byla jste některá? Jak dlouho jste byly po zákroku mimo provoz, než jste se zase cítily normálně? A je to hodně bolestivý, nebo se to dá v pohodě zvládnout? Budu ráda za každou zkušenost.
| Zajímavá 0 před 15 dny |
Sledovat
Nahlásit
|

Být tebou, tak dám na rady odborníka a ne hledám radu na nějaké poradně.
|
0
před 14 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem se toho taky hrozně bála, ale dneska už se křečový žíly neřeší jen jedním způsobem jako dřív. Je víc metod a dost záleží na tom, v jakém jsou stavu. Já jsem nakonec podstoupila šetrnější zákrok metodou CHIVA u doktora Tišera na M-Gate klinice v Pardubicích a byla jsem mile překvapená. Byly to víceméně jen maličký vpichy a hojení bylo rychlý a fungovala jsem skoro hned normálně. Chvíli jsem nosila kompresní punčochu a tím to víceméně haslo. Fakt to není už jen automaticky velká operace a dlouhý týdny na neschopence.
|
0
před 11 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
@Denda Nová Jo je to jen v lokálce a za mě úplně v pohodě. 😊 Bála jsem se zbytečně. Během zákroku jsem necítila bolest, spíš jen občas nějakej tlak nebo tahání, ale nic hroznýho. Jukni kdyžtak na ty jejich webovky https://medicalgate.cz/operace-krecovych-zil Maj to tam docela pěkně popsaný.
Přehled od AI Pracovní neschopnost po operaci křečových žil obvykle
trvá 3 až 4 týdny u klasických chirurgických zákroků. Pokud
podstoupíte moderní endovenózní metodu (např. laser či radiofrekvenci),
rekonvalescence je výrazně kratší a do práce se můžete vrátit často už
za 5 dní až 1 týden.
https://www.krecove-zily.cz/novinky/co-vsechno-vas-ceka-po-operaci-krecovych-zil-183
Zkušenost nemám (mám „metličky“ , jsou nevzhledné, nebolí,
nepřekáží). Kamarádka byla, před moha lety, na klasické metodě.
Po několika letech (asi 10) má opět křečové žíly. Je velmi štíhlá,
sportovní typ… Plavání turistika, kolo, koloběžka. Má je opět, jako
„provazy“, mírně bolestivé.
| Drap | 3477 | |
| marci1 | 2025 | |
| annas | 2020 | |
| Kepler | 1902 | |
| mosoj | 1778 | |
| da ny | 1607 | |
| zjentek | 1297 | |
| elkon | 1147 | |
| hanulka11 | 1028 | |