Avatar uživatele
Bronzový

Jí vůbec ještě někdo tavené sýry, nebo je to přežitek?

Ten přesolený sajrajt se ještě prodává?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Jsou kvalitní a méně kvalitní. Mám je rád.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Kupuji výjimečně, jen veselou krávu, která je prý bez éček.

Dootala jsem recept na sýr z tvarohu, velmi jednoduchý a sýr je dobrý. Přidávám do něj zelenou nat z cibulky, někdy šunku.


Avatar uživatele
Zlatý

Mně se nezdá, že by byly přesolené nebo že by to byl sajrajt. Pravda, ne všechny jsou kvalitní. Nejvíc si kupuju takové ty mazací v salámcích a většinou je používám k výrobě vynikajících rybičkových pomazánek.


Avatar uživatele
Bronzový

Také jsem dal na zprávy o jejich škodlivosti a kupoval spíš takové ty tvarohové sýry typu Lučina, ale levnější, v 200 g krabičkách. Jak je to tedy se škodlivostí, nevím. Např. zde https://www.vitalia.cz/… se jich zastávají a mj. píší: Rolí tavicích (emulzifikačních) solí je iontová výměna vápenatých iontů v mléčné bílkovině za ionty sodné. Tím vznikají rozpustnější mléčné bílkoviny, které jsou schopny emulgovat tuk, podílet se na vazbě vody a upravit hodnotu pH. Tavicí soli jsou obvykle slabě alkalické s jednomocným kationtem a vícemocným aniontem. Využívají se jednak sodné soli kyseliny citronové (citrany) a především pak fosforečné (polyfosforečnany). Zatímco citrany především zlepšují pH a zlepšují chuť výsledného výrobku, polyfosforečnany především prodlužují trvanlivost výrobků...... využitelnost vápníků pro tělo v tavených sýrech se sníží asi o 5%, přesto zůstává oproti rostlinným produktům vysoká...

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Edison

Není potraviny bez "Éček"!!! Všechny věci maj mezinárodní klasifikaci "E". Sůl, cukr, ocet, karamel, a mnoho a mnoho dalšího... Tvrzení o potravině, že je "bez Éček" je klamání spotřebitele!!!

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Já vím, ale všechna čeka nejsou škodlivá.

Avatar uživatele
Stříbrný

Edison

Jistěže... Ono to vypadá krásně, když se napíše "bez Éček", ale neumím si představit okurky bez soli, cukru a octa... Přitom to má samozřejmě označení "E" (někde v mobilu mím i databázi Éček)

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Já je mám už dávno někde uložené, ještě se o nich tolik nepsalo.

Ale někdy se nedá výrobcům věřit. Ale všimla jsem si, že u sýru Veselá kráva jsou některá balení bez nápisu, jiná s nápisem. Talže snad je v nich tedy méně těch škodlivých.

Ale kupuji "mazací sýry" opravdu jen výjimečně.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1221
Zlatý annas 1112
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 700
Zlatý Kepler 685
Zlatý iceT 551
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 477
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.