Píší to všechna media a mluví o tom politici. Jako první to „vydíráním“ nazval president Pavel. Ale není to pravda.
Ani novináři, ani mluvící hlavy si nepoložili tu úplně základní otázku: Co je to trestný čin vydírání? Na to dává odpověď zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník.
Z uvedeného plyne, že vydírání musí být spojeno s a) násilím, b)
pohrůžkou násilí nebo c) pohrůžkou jiné těžké újmy. Nic takového
však v Macinkových hloupých SMS nenacházím.
Jistě se shodneme, že ministr Macinka se nedopustil na panu presidentovi
žádného násilí fyzického ani psychického. V oněch SMS nebyla obsažena
ani žádná určitá pohrůžka násilím – nic takového tam není ani při
největší fantazii. A do třetice, nenašel jsem tam ani pohrůžku jiné
těžké újmy, pouze nejasná a neurčitá tvrzení bez konkrétního
obsahu.
Zkrátka – žádné vydírání to není. Proč všichni politici a novináři mluví o vydírání, to netuším. Asi aby se stokrát opakovaná lež stala pravdou?
Upravil/a: Ladislav.L
| Zajímavá 0 před 44 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím, nechám to na policii.
I kdyby to nebylo dle práva vydírání, tak je Macinka idiot…
| 0 Nominace Nahlásit |
Nebylo to vydírání a Macinka se zachoval správně.
Ale jinak je mi to jedno, ten hradní politruk mě však vadí čím dál víc.
Upravil/a: elkon
| 0 Nominace Nahlásit |
Ale vzhledem k tomu, co je Macinka a celá banda Motoristů za idioty, bych se tomu vůbec nedivil. A prezident se mi líbí čím dál víc.
Upravil/a: Hofmanm
| 0 Nominace Nahlásit |
Nebylo to vydírání, a Macinka se ztrapnil.
Macinka byl už nalitý, když si doma u flašky přeměřoval svou důležitost v ruce s placatým přístrojem.
No a Pavel zareagoval normálně jak je rozvědkou vycvičený. Jasně označil třídního nepřítele před národem s tím že moloch teď dokoná zbytek (vypadá to, že z jeho strany jde o takovou jen další zkoušku manipulovatelnosti společností, další hned po totalitě, pak kovidu a nakonec „Ukrajině“.
| 0 Nominace Nahlásit |
Chybí „jiná možnost“ m v anketě. Nabízené možnosti mi nevyhovují
😉
Netroufám si „soudit“, zda někdo je/není idiot.
Předpokládám, že pan Macinka (VŠ), není takový hlupák, aby toho
rozvědčíka na Pražském hradě, „vydíral, formou SMS“.
Pan Kolář je možná poplatný, té minulé vládní bandě (zlodějů a
ignorantů českého národa), nebo nechápavý či senzace chtivý ješita.
Sám si do pusy nevidí a možní neumí(nechápe smysl SMS…
Z mého pohledu není Kolář kvalitní člověk, cloumá s ním zášť. Je
to Pavlův „soukmenovec“ z NATO.
Rozvědčík z hradu, je neschopen kompromisů. Umí jen velet.
ON rozděluje společnost, jako, žádný, jiný prezident a politik, po tzv.
Sametu. Kdo máu klade odpor (letadla na Ukrajinu), „musí tvrdě zaplatit“.
Už aby tomu hadovi, skončilo volební období.....
JINAK, TY JEJICH TAHANICE NESLEDUJI, JSOU MI UKRADENÉ.
JEN TA „MASÁŽ“ v českých masmédiích, MNE VŮBEC NEBAVÍ.
Z komárů se dělají velbloudi…
| 0 Nominace Nahlásit |
Ztrapnili se oba. SMS není důstojná komunikace pro vrcholové politiky. I kdyby se některý k takové formě a obsahu snížil, neměly být takové zprávy zveřeněny. Je to mezinárodní ostuda.
| 0 Nominace Nahlásit |
Co to melete, když ministr Macinka nemá telefonní číslo na prezidenta. Psal SMS s přítelem po boku, protokolářem Kolářem. Vy si toho prezidentčíka na hradě fakt zasloužíte.
Upravil/a: Ametyst
| 0 Nominace Nahlásit |
Není vydírání jako vydírání. Když ti manželka řekne, že ti nedá,
dokud nedáš nádobí do myčky, tak taky budeš šermovat trestním
zákoníkem? Asi ne, viď?!
Každý, kdo je aspoň trochu normální a objektivní, nevytváří hned
takové hysterické závěry. Že je tato otázka označena jako Dotaz+ je pro
mě teda docela zarážející, protože to není nic jiného než trapný pokus
špinit prezidenta.
| 1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pepa25 Nahlásit |

Určitě šlo o vydírání.
Chybí jiná možnost, tudíž to je špatná anketa. Nehodnotil bych to osobně jako vydírání, to je interpretace pana prezidenta. Nakonec s něčím podobným mohl lehce počítat když se choval tak jak se choval. Bylo by třeba, aby si pan prezident uvědomil, že politika neni armáda a odlišný názor nelze eliminovat tím, že zavelím.
|
0
před 44 dny
|
0 Nominace Nahlásit |

Chybí další možnost. Pavel je bývalý voják, generál a myslí si, že jeho rozhodnutí je konečné a neodvolatelné. Trochu analogie Beneš 1948. Ale že by Pavel byl nějaká loutka?
|
0
před 44 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
|
0
před 43 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Spíše se ale přikláním k vydírání. Vyhrožoval nějakou
nekonkrétní ostudou v zahraničí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-vlevo-dole-vlevo-dole-macinka-psal-na-hrad-vickrat-pavel-vybuchl-kvuli-dvema-vecem-297501
https://www.echo24.cz/a/HB7NR/zpravy-sms-prectete-si-co-napsal-ministr-macinka-v-noci-prezidentu-pavlovi-v-sms
Upravil/a: paul1
|
0
před 43 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hrad má ve zvyku zveřejňovat to, co není určeno veřejnosti? Je to také „za hranou“. Proč to dělá? Možná abychom pochopili, kdo skutečně na Hradě vládne. Je dobré vědět, že to není prezident.
@Ametyst „Prezident“ je úřední osoba volená občany, zodpovědná občanům. Za normálních okolností bych na jeho místě asi spíše nezveřejňoval dokud tlak nepřeroste nějakou míru (pravděpodobně podobných útoků bylo víc a pak bych se zveřejnění rozhodně nedivil). Prezident jakožto osoba zodpovědná občanům by těm občanům také měl připomenout jakým čelí problémům, pokud ty problémy mohou ohrozit jeho povinnosti. A tyhle výhrůžky ten potenciál mají.
@Dochy ad „pravdpodobně podobných útoků bylo víc“:
Tak tenhle článek to potvrzuje
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-vlevo-dole-vlevo-dole-macinka-psal-na-hrad-vickrat-pavel-vybuchl-kvuli-dvema-vecem-297501#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
@Ametyst Kdekdo zveřejňuje soukromé zprávy: https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/trump-zverejnil-soukromou-zpravu-od-macrona-369443 U prezidenta Pavla na rozdíl od těch předchozích aspoń jednoznačně víme, kdo jsou jeho poradci …
Tady to jde vážně do háje: motorista a absolvent práv na Vysoké škole života tu položí první otázku a hned prý Dotaz+ 🙂
da ny: Mluvíš, jako kdyby nebyly ty zprávy zveřejněny… Ony ale byly zveřejněny, každý si je může přečíst a Macinka tam jasně Pavlovi, ač nekonkrétně, vyhrožuje.
„Může získat klid, když já budu mít Turka na MŽP. Pokud ale ne, spálím mosty způsobem, který vejde do učebnic politologie jako extrémní případ kohabitace.“
Elkon, tam běž, vem pod pažu lano a upaluj se utopit skokem z obrovské výšky přímo mezi piraně a krokodýly!
Idiot, hej, nevídaný.. 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
…No, ještě žes tu odpověď doplnil. Teď už zase úplně nevypadáš jako idiot, hned tak na první dobrou. Bravo pane..