jirka F

Je teplota vody 21°C stupňů ještě vhodná ke koupání aniž by člověk klepal kosu?

Já jsem se koupal i v 19°C, ale poté jsem necítil záda.

Zajímavá 0 před 31 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
marci1

20°C až 24°C je ideální rozmezí. Voda příjemně chladí, ale dá se v ní vydržet dlouho.
Nad 25°C: Voda již působí „teple“. Osvěžení je minimální a v přírodních nádržích se začínají množit sinice.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
cappuccino

Do vody jdes plavat, tak se zahrejes. A kdyz budes klepat kosu, tak se zahrejes na slunicku.
Namisto, aby ses tesil na koupani, hledas problemy!! Radeji si to uzivej!!

0 Nominace Nahlásit

da ny

Ideální pro koho? Na co (na osvěžení, na plavání…).
Lidé se koupají v přírodních zdrojích od dubna do října. Otužilci i v zimě a v mrazech a je to pro ně ideální.
Důležitá je venkovní teplota, zajištění – aby člověk, "neklepal kosu, po koupání. Pro kondiční, dlouhé plavání je vhodná teplota vody, od 24°C.

0 Nominace Nahlásit

Drap

Každý jedinec to cítí jinak. Záleží na tom jak je zvyklý a jak otužilý.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Pro mě studená. A těch 19°C? To už je teplota tak 2cm, úplně extrém!

0 Nominace Nahlásit

Hofmanm

21 °C je kafe…

0 Nominace Nahlásit

Dochy

V bazénech bývá i pod 20. Co furt řešíš? Buď se chceš koupat, nebo nechceš. Přinejhorším to koupání podle situace zkrátíš.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

To záleží na odolnosti a zvyku jedince. Některým lidem může být 21°C vody příjemné, zvlášť pokud jsou zvyklí na koupání v chladnější vodě. Jiným se může zdát tato teplota příliš studená. Doporučuje se postupně si zvykat na nižší teploty vody. Pokud se člověk necítí komfortně nebo má pocit, že by mohl začít klepat kosu, měl by z vody vystoupit. Bezpečnost by měla být vždy na prvním místě.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Jak pro koho.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek