CzechPrague

Je pravda, že pokud dítě nemá lásku od rodičů, vyroste z něj zlý člověk?

Statistiky a věda potvrzují, že vězení a psychiatrické nemocnice jsou plné lidí, co nepoznali lásku od rodičů, problém je v tom, že láska k dítěti se ekonomicky nevyplatí, a tak rodiče a společnost s dětmi špatně zachází, lidově řečeno roste jako dříví v lese.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, OmylCZ před 3 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
da ny

Ne,
ne nutně.
Bývá zamindrákovaný, s nedostatkem sebevědomí, může cítit
křivdu, deficit, je se vším nespokojený, nedůvěřivý. Každý je na tom jinak.
Může být zapšklý, s nedostatkem citu a třeba i prudný či zlý.
Pokud si v dospělosti nedokáže deficity zacelit sám
nebo s pomocí odborníků (stačí psycholog, kouč aj.).

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

A tví rodiče tě měli rádi?

0 Nominace Nahlásit

Vibhuti

Pokud dítě nemá od narození lásku, bezpečný domov a péči od rodičů (nebo nějakých vychovatelů), tak z něj vyroste narušený člověk. Jestli „zlý“ nebo jak moc, to zásiví na okolnostech. I na tom, jak velkou absencí lásky a lidskosti utrpěl. Naprostá většina lidí lásku od narození pociťuje, protože mateřské a podobné pudy jsou jedny z nejsilnějších. Taky ti, co neumí projevovat lásku otevřeně, tak se o své děti starají, ochraňují je a dávají jím alespoň to základní, co potřebují. Protože ten cit tam je. Dokonce i špatní lidé pociťují náklonost a vřelé city alespoň ke svým potomkům, docela často. Jen někteří ne, to jsou případy vážného zanedbávání, zneužívání, týrání i neonaticidy a infanticida (vraždy novorozenců a dětí).

Že se láska k dítěti ekonomicky nevyplatí, je nějaká bludná domněnka.

Upravil/a: Vibhuti

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Pokud ma nekdo nazor, ze laska k diteti se ekonomicky nevyplati, tak by nikdy nemel mit deti!!

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Upřesním:

JAKO NEMÁŠ S TÍM PROBLÉM!!!

Zejména, srazíš- li se s někým, kdo ti ochotně a rád projektuje někoho, kdo plnými náručemi ti rozdával „nelásku“, tpč.. To se pak v tobě může probudit dítě zlo(br) až tak temné a hluboké, že při něm projektujícímu náhle a všude doslova vyskáčou úplně bebí!

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Drap

Neni to pravda

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
CzechPrague

Tonda Káňa
A tví rodiče tě měli rádi?

Tonda Káňa

Ano.

zjentek

Káně, nezlob se na mě, aloe trousíš tady bludy, neřkuli hovna. Kdyby tě rodiče měli rádi, nevzal bys drogu do držky a ty to víš! Anebo, pozor, je zde možnost opačného paradoxu; měli tě rádi AŽ NEZDRAVĚ, PATOLOGICKY 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️.

cO NADĚLÁŠ, DOSTALS SE Z TOHO, PRO MĚ JSI FRAJER, I KDYŽ MĚ TAK NEVNÍMÁŠ (a nebudeš, tpč.. 🤪)

cappuccino

Zjentkeku, dovoluji si podotknout, ze to s rodicovskou laskou nema nic spolecneho. Znam rodinu velice dobre situovanou s jednim synem, jedinackem, ktery dostal od rodicu uplne vsechno. Matka s nim zustala doma, ze byl astmatik, jezdila s nim k mori, plne se mu venovala atd. A kluk se v 15ti zapletl s dealerama a bylo vymalovano! Zadna laska nepomohla. A to mel tak vysoke kapesne, ze mu ho kluci zavideli.

Tonda Káňa

Měli mě a pořád mě mají rádi, při léčení mě podporovali. Že jsem se dal na fet byla hlavně moje chyba, protože jsem se zapletl se špatným lidmi.. Ty o mé rodině nevíš nic, tak drž hubu… 🖕

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví