Avatar uživatele
Bronzový

Je potřeba červenou řepu tepelně upravit?

a nebo je zdravotně vhodné ji jíst syrovou jako třeba kedlubnu, celer?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Častěji připravuji vařenou, ale i ze syrové lze též připravit salát smícháním s další vhodnou zeleninou - např. červená řepa s mrkví a křenem.

Ale více lidí stejně dává přednost červené řepě vařené.

Několik rad
http://www.varimezdrave.cz/…

Recepty z nevařené řepy
http://www.labuznik.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Není potřeba ji tepelně upravovat. Ale myslím, že tepelně upravená chutná lépe. Já připravuji červenou řepu dušenou v troubě, zabalenou v alobalu.

Zdroj: http://doma.nova.cz/clanek/fuk carinka/ochutnejte-cervenou-re pu-syrovou.html

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

postcd

děkuji, díval jsem, že hodně se dává k tomu křen a česnek (s mírou) a nebo ocet balsamico, jablečný ocet a nebo olivový olej.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ano. Červená řepa je mdlá, musí se něčím přichutit. Já nejraději s křenem, česnek nemůžu. Výborná je i s majonézou či s tatarkou, i když používám sojové produkty. Jdyž se přidá tuk, lépe se vstřebává betakaroten, který řepa obsahuje.

Z vařené dělám boršč, něco jako pomazánku, zavařuji, pak přidávám křen.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1921
Zlatý mosoj 1567
Zlatý marci1 1430
Zlatý annas 1159
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý gecco 847
Zlatý briketka10 789
Zlatý quentos 758
Zlatý Kepler 636
Zlatý iceT 579

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.