Avatar uživatele
zjentek

Je nutný cukerný roztok pro přípravu kompotu převařit?

Já to dělám tak, že cukr jen přeliji převařenou vodou v mikrovlnné konvici a zamíchám.

Nedělám to špatně? Jsem už dost zblblý z médií..

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, anonym před 2056 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já zavařuji jinak. Nedávám moc cukru, někdy místo cukru špetku soli, která zvýrazní chuť ovoce.

Na dno sklenice dám lžíci cukru, skládám ovoce a zaliji studenou vodou. Pak samozřejmě sterilizuje. Nikdy se mně nic nekazí.

--
Jinak cukerný roztok získáte svařením cukru s vodou.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
isteron

Manželka má vo zvyku aj cukrový roztok krátko povariť, pre istotu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
johana 56

Cukerný roztok získám jen převařením podílu vody + cukru do úplného rozpuštění.
Převařením se zničí možné zbytkové nečistoty v cukru, zalitím vroucí vodou z konvice naopak mohu přidat nepatrné částice usazenin.
Takže pro přípravu kompotu doporučuji povařit. Není nutné zalévat vařícím roztokem, aby ovoce příliš nezměklo…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek