CML

Je normalita dočasnou iluzí?

Normy definují to co je normální, jsou normy; teoretické a praktické, trvalé a dočasné, subjektivní a objektivní, populární a nepopulární atd. co z toho plyne? Normy jsou něco jako je čas, který vše organizuje a za nic nenese odpovědnost! Pokud je z našeho pohledu něco nenormální, je zde snaha o to aby to bylo normální, následkem je konflikt, který pomocí násilí mění nás a to co je okolo nás.

Všichni jsou nenormální a já jsem normální, takto myslí většina lidí na světě, normální člověk je iluze, není ten co by se zavděčil všem! Podívejme se na neustálé války, je válka normální, nebo jsou války důkazem toho, že žijeme v realitě, která nikdy nikde nebyla normální? Je to normální trestat lidi za jejich chyby, když nikdo z lidí není normální.

Mám geniální řešení, použijeme stroj času a zabráníme tomu, aby z opice vznikl egoistický člověk, který není normální, takto zde konečně bude svět, bez nenormálních lidí, který bude normální. Mnozí namítnou že moje řešení není normální a že tím já nejsem logicky normální, nemohu logicky být normální, když moji rodiče nebyli normální a společnost není normální, chyba je v konzumním centrálním systému, který není evolučně normální.

Zajímavá 0 před 134 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
filip2

Řešíš nesmysly, které tady nikoho nezajímají.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Slovo „normální“ je podle mě velmi relativní. Co je normální pro jednoho člověka, může být pro druhého člověka neobvyklé nebo dokonce šokující. Myslím, že naše společnost je výsledkem mnoha různých názorů a způsobů života, které se v průběhu času měnily a vyvíjely.

Na druhou stranu, normy jsou také výsledkem společenské shody. Jsou to pravidla, která si stanovíme, aby mohla společnost co nejlépe fungovat. Měli bychom mít na paměti, že normy a pravidla, které dnes považujeme za samozřejmost, mohou být v budoucnu zpochybňovány a měněny.

Pokud jde o konflikty a války, je pravda, že jsou součástí naší historie, ale nemyslím si, že by byly normální. Myslím, že skutečný pokrok spočívá ve snaze rozvíjet se a zlepšovat svět, v němž žijeme, nikoliv ve vytváření konfliktů.

Nakonec, úplně se vyhnout nenormálnosti by bylo stejně obtížné, jako usilovat o to, aby vše bylo normální. Je pravda, že jsme všichni jedineční a specifickými způsoby „nenormální“, ale to je právě to, co nás dělá lidmi. Myslím, že bychom se měli snažit přijmout a respektovat rozdíly mezi námi, namísto toho, abychom se snažili je vyhladit. Pokud dokážeme ocenit naše rozdíly a přijmout je jako něco, co nás obohacuje, můžeme vytvořit společnost, která je skutečně „normální“.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Ano, je. Jak také jinak??? 🤷‍♂️

CML, dávej bacha, v republice žije jistý filip2, který je „všichni“, je vším a vyskytuje se zde na serveru.

My všichni jsme filip2! ☝ (🤦‍♂️)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Normalita je pojem z chemie, roztoky lze připravit o různé normalitě. A pokud jsi génius, proč to nerealizuješ. Chocholoušek by měl z tebe radost.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby