Avatar uživatele
zjentek

Je možné stejně dobře vyluhovat čaj do horkého mléka, jako konkrétně do horké vody?

Indický chai, nějaký badián, kardamom, hřebíček a tydlety věci, se za obvyklého použití vyluhuje do vody a ta se potom dále mísí s mlékem u konkrétních poměrech procentuálně tak, že výsledkem je jakýsi čaj v mléce, ale… Proces je to velmi složitý a časově náročný. Vlastně je to doslova OBŘAD. Ovšem co když se tohoto lahodného čaje chci napít ráno, bez obřadu, když někam hodně spěchám? Nabízí se svařit mléko a přímo v něm vyluhovat vypočtený podíl směsi čaje.

Vylouhuje se tento přímo do 2 dcl horkého mléka STEJNĚ jako do 0,5 dcl shodně horké vody, kterou je před posrkáváním stejně nutný smíchat s 1,5 dcl horkýho mléka?

(Jsem z toho celkem paf, tak se radši ptám.)

Zajímavá 0 před 1027 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Teoreticky by to mělo jít, ale s horším výsledkem. Nejúčinnější je vyluhování do „hladové vody“, proto sladíme a kořeníme čaj až na závěr.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

Když mléko do čaje, tak výhradně do pravého černého čaje. To ještě jde, do nějakých ovocných je mléko naprosto nevhodné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek