Avatar uživatele
Efchen

Je mascarpone podobné víc tvarohu nebo smetaně?

Nebo to spíš chutná jako sýr?
A nebo jsem úplně vedle..?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? GM, hanulka11, Pájo před 4271 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Wang

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky.
Je bílé barvy, čerstvý voní jako smetana a často se smíchaný se sýrem ricotta používá namísto másla.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nechtíc jsi otevřela přímo smršť, jež tu byla právě na toto téma před časem, viz 72 odkazů ve zdroji:
Doplňuji:
Otevřelas mýtickou Pandořinu skřínku.
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Pan­d%C3%B3ra

Zdroj: http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=mascarpo­ne

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Mě osobně mascarpone chuťově velmi připomíná smetanu.Dobrou­,hustou poctivou smetanu,klidně bych ho zblajzla jen tak,bez ničeho.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

jéééé já bych si dala mascarpone:D:D:D tolik propírané:D:D:D
pravé mascarpone těžko něčím nahradit -bude to jen "jalová náhražka " raději jednou za čas neškudlit a tu pravou pochoutku si v moučníku dopřát

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
opportunity

Kdysi když ještě existovalo poctivé mléko v lahvích, se nahoře udělal takový „špunt“ ze smetany, to bylo mascarpone nejvíc podobné. Jinak trochu připomíná zakysanou smetanu, ale hódně poctivou. Můžeš v receptu nahradit, ale nikdy to nebude ono.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek