Avatar uživatele
mzm

Je lepší hovězí ze Šumavy/Vysočiny, nebo brazilské? Proč?

Že je ta brazilská dražší, je dáno dovozem. Že je vyzrálá taky. Ale je lepší? Nějak nevidím důvod. Krom toho českého „všechno ze zahraničí je lepší“. (to máme po Rusech – viz např. K. H. Borovský a jeho cesty do Ruska :) )

Zajímavá 0 před 2085 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Edison

Lepší/horší… Každá je diametrálně jiná, každému chutná něco jiného, kažá se taky jinak připravuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Lepší/horší… Jsme to, co jíme. A i ta kráva byla tím, co jedla a čím ji léčili a preventivně udržovali při životě zejména pro „správný růst masa“. Kde byla ustájena je celkem nepodstatné, pokud na tom místě netrpěla stresem/nepři­rozeností.

No a to, čím kravka byla, se zase přenese do nás, když ji sníme. Čilli nedá se říci, že by zde po nebohé kravce nic nezůstalo. Její odkaz si neseme v sobě, včetně odkazu těch, kteří o ni s láskou pečovali!

Nejlepší je mít doma svoji krávu, vychovávat ji, povídat si s ní, brát ji jako živého tvora, nebrat jí tu důstojnost, kterou v sobě každý život bezpochyby má, zkrátka ji upřímně milovat a pak ji celou sníst. Z takovýho masíčka seš pak vůbec nejzdravější..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mzm

zjentek: „..upřímě milovat a pak ji celou sníst.“ Jak cynické. :)

(Cynik je člověk, co vidí svět tak, jaký je a ne tak, jak by si přál, aby byl. 😁 )

před 2085 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek