Lgee

Je jedení v noci ojedinělé?

Zajímavá 0 před 357 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
mates77

Jako jestli málokdo jí v noci? To si nemyslím:-)
Já osobně přímo v noci ne, ale třeba ve 23 hod si něco dám, to jo. Jak kdy. Často se přes den odbývám a pochopitelně organismus potřebuje doplnit deficit živin večer, toš mu dopřeju:-D
Asi to není ideální, ale co už. I když teda v poslední době jsem už slyšel názory pár lékařů, že nemá smysl se večer trápit hlady a že klidně i pozdě večer si má člověk radši něco dopřát k jídlu než na něj jen myslet a jít spát vyloženě o hladu. Taky si to myslím.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Kelt

Pokud pracuji na ranní a noční směny od 18 do 6, a nám ve 22 a ve 2 hodiny přestávku, tak se musím najíst.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Já celkem dost často v noci kontroluji obsah lednice a občas si něco zobnu. 🙂

0 Nominace Nahlásit

elkon

Jednou to nevadí, ale dlouhodobě to není zdravé, navíc pak člověk přibývá na váze. Jíst by se mělo nejpozději kolem 18. hodiny. Pak už maximálně nějaké ovoce, případně méněkalorický jogurt.

0 Nominace Nahlásit

da ny

NE
Co ty považuješ za noc? Čas od půlnoci.., ČI ČO..?;-)
Chodívám později spát, takže poslední jídlo mívám kolem
23. h.
„Ideální“, by bylo nejíst, mezi 23. h – 03. h. Když mám „hlad“, zakousnu něc, maličkého, třeba i v půl třetí.
Měl by sis uvědomit, že řada lidí pracuje ve směnném provozu.
V denních a nočních, 12h směnách a ti celkem logicky během směny jedí.
Většinou mezi 22. – 23. h. Někteří pak až snídani (kolem 5. – 6., když mohou). Kojenci také baští v noci 😉
Biologické hodiny lidského těla (činnost jednotlivých orgánů) fungují jinak, než nám bylo vštěpováno. Čili večeři nikdy nedávej nepříteli…
2 h před spaním něco sníst (ať nejsou divoké sny a špatný spánek).
Na noc se nemá jíst ovoce (vhodné pro cukry je dopoledne). Ani jogurty a mléčné výrobky, bílkoviny na noc pro střevo jsou nevhodné a zatěžující.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Hofmanm

Já jím, kdy chci a jsem jak tyčka.

0 Nominace Nahlásit

RyuzakiKate

Nechápu otázku, ale tělo neví, kolik je zrovna hodin, takže záleží na fyzické výkonnosti a v kolik jdeš spát :)

0 Nominace Nahlásit

agentpv

Bohužel, večeřím po 20. hodině a pak znovu kolem půlnoci. To jsem schopný sežrat zásoby i na celý druhý den. Je mi 58, váha cca 94 – 98, výška 182. Na 3 směny nepracuji, pohybu a tělesných aktivit mám spíš méně než více.

0 Nominace Nahlásit

Standa777

Ahoj já jim jenom v noci

0 Nominace Nahlásit

Bunko

ja zvyknem aj v polospánku ešte vyjedať cukríky ☺️

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
mates77

A jinak nutno říct, že lékaři se vůbec hodně často rozcházejí v názorech a to především na stravování. Např. nedávno nám lékař řekl, když jsme s ním probírali problematiku stravování, přísun živin, apod., cituji: „A solit! Důležitý je solit! Oni často říkají že nesolit, ale to jsou blbosti. Sůl je důležitá, bez ní člověk nevyžije ani 1 den. Hlavně teď v létě je důležitý trochu víc solit, ale samozřejmě s rozumem a nepřehánět to.“

Nový příspěvek