Avatar uživatele
Bronzový

Je dlouho prošlý pudink v prášku nebezpečný?

Našel jsem ve špajzu pár balení pudinku v prášku Dr. Oetker s nápisem "Minimální trvanlivost do: 31. 7. 2010"

Normálně prošlé potraviny nejím, ale někde jsem četl, že u pudinku v prášku je to jedno. Dá se to ještě jíst po takové době?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud prášek nezvlhnul, nic mu nebude...
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Vařil jsem si pudink z prošlého prášku přes 20 roků .Vše OK


Avatar uživatele
Stříbrný

Když má něco "minimální trvanlivost," neznamená to, že poté je potravina nejedlá. To by mělo platit u potravin se lhůtou "spotřebujte do" - majonézové saláty, uzeniny a podobně. Potraviny s min. trvanlivostí jsou do oné lhůty spolehlivě poživatelné bez následků a po této lhůtě většinou dlouho taky, přičemž hodně záleží např. na tom, jak jsou skladovány. To jsou právě třeba té pudingy, nebo suchary, suché luštěniny atd. U toho pudingu je maximálně "nebezpečí," že ti třeba po uvaření nezhoustne a neztuhne. Základem pudingu v prášku je jedlý škrob, ten se nemá v podstatě jak zkazit; přidána jsou nějaká barviva, příchutě a aromata

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

Víš co je zajímavé? Proč má i Francovka se 72% alkoholu jen dvouleté spotřební datum, a nějaká kořalka s "jen" 30% je neomezená:DDD

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Bohužel - lidská blbost je věčná...
;-))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 939
Zlatý annas 808
Zlatý marci1 527
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.