Avatar uživatele
Registrovaný

Je datlový sirup zdravý?

Objevila jsem tento sirupek....už dlouho chci skoncovat s cukrem jako takovým a najít vhodnou alternativnou. Co tedy říkáte na tento sirup? Ve složení má také sacharidy a z toho CUKRY, přitom je to přírodní cukr, tak by mě vůbec zajímalo, jestli kromě živin je vlastně lepší, než obyč cukr, nebo tělo také něčím zatěžuje..

Odpovědi:

Avatar uživatele

Všechny cukry organismus zatěžují - ale také jsou potřeba*), takže takto je otázka postavena špatně...
;-)
Datlový sirup je rozhodně ´zdravější´, než rafinovaný řepný cukr - právě tím, že jde v relativně přírodní**) sladidlo (nikoli rafinované - chemicky zpracované na sacharid bez jakýchkoli dalších látek - mineráků,vitamínů...).
___
*) takže bez individuálního (jiné množství uškodí sportovci v treningu a jiné nepohyblivému diabetikovi) stanovení míry (konzumovaného množství) je nesprávné obé tvrzení
**) to, nakolik je reálně prospěšné/škodlivé, záleží i na míře zpracování a ´doplnění´ původní suroviny ´Éčky´ - konzervanty, stabilizátory, ochucovadly, barvivy

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.