Mobilní tarify dnes běžně stojí přinejmenším 500 korun za měsíc. Tolik provolám a proesemeskuji asi za tři měsíce. Vzhledem k tomu, že na mobilu internet téměř nepoužívám, nemá smysl si kupovat ani 3 GB dat. Existuje vůbec nějaký tarif, který by pro mě byl výhodný?
| Zajímavá 0 před 101 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
??? Můžete mít cokoliv: předplacenou kartu, tarif zcela bez internetu, platit klidně jen stovku měsíčně … Stačí hledat.
Zdroj: https://www.dtest.cz/tarify
| 0 Nominace Nahlásit |
Základní „tarif“ je o pay as you go, to jest, že platíš za každou jednotku. V základu, třeba Kč 2.50 1+1 za minutu, Kč 1.50 za SMS a Kč 1.00 za 1 MB dat 100+100 kB.
Kaktus dává 100% kreditu zdarma za dobití, ovšem je potřeba si pohlídat kdy přes sociální sítě. Při relativně malé spotřebě se jde, bez problému, dostat na 50% slevu, takže můžeš volat za Kč 1.25 1+1 za minutu, posílat SMSy za Kč 0.75 a data mít za Kč 0.50 za 1 MB 100+100 kB.
To je jenom příklad nabídky, není to reklama, jenom ukazuju, že nabídka může bejt, pro ty, co toho moc nepotřebují, docela výhodná.
U tarifikace pay as you go je velmi relevantní tarifikace, zejména u volání. Dnes má většina poskytovatelů tarifikaci 60+60 nebo 60+1, to znamená, že když voláš s Kaktusem 10s, zaplatíš Kč 0.25 (bez slevy skrze bonusový kredit), kdežto pokud voláš, sice, za Kč 2.00, ale y tarifikací 60+1, zaplatíš Kč 2.00,tedy, o 800% víc. A za měsíc už to je poznat.
Pokud někdo volá víc, než cca 100 minut za měsíc, zpravidla se mu vyplatí balíček, to samý platí u SMS.
Třeba ten Kaktus má 200 minut za Kč 300.00, dostaneš se tak na základní cenu Kč 1.50 za minutu, a pokud budeš chytře využívat bonusovýho kreditu, můžeš se dostat až na Kč 0.75 za minutu.
I u balíčků je potřeba se zaměřit na tarifikaci. A pozor, ne vždy je stejná! U Kaktusu je stejná, 1+1, ale je to spíš výjimka.
Krom tarifikace je třeba si hlídat dvě věci: jestli se volně jednotky převádí a jak se to dělá, když balíček provoláš.
Třeba platnost balíčků u Kaktusu je 30 dnů, a pokud je vyčerpáš dřív, automaticky se ti zapne další balíček, znovu na 30 dnů (lze to ale vypnout). Pokud jednotky za 30 dnů nevyčerpáš, aktivuje se nový balíček, ale o nevyčerpané jednotky nepřijdeš, převedou se do dalšího období a čerpají se přednostně.
Kombinace těchto třech faktorů ukazuje na velmi korrektní nabídku: tarifikace je 1+1, tedy platíš pouze a jen za to, co skutečně užíváš. Nevyčerpané jednotky se převádí a čerpají přednostně. Což je dost podstatné; vezměme příklad:
máš průměrnou spotřebu kolem 250 minut za měsíc, s občasnými výkyvy. Jeden měsíc potřebuješ 250 minut, 50 se ti převede do dalšího období. Druhý měsíc potřebuješ 200 minut, 150 se ti převedlo do dalšího období. V třetím období jste něco řešili, spotřeba byla 500 minut. Vyčerpala jsi tak celý balíček, včetně převedených jednotek (450 minut) , a pak už se ti aktivoval balíček nový.
Docela standardní je pořád nevýhodná tarifikace (60+1 namísto 60+60 u pay as you go, například), nepřevádění jednotek a účtování jednotek nad volné, po vyčerpaní, za nevýhodnou sazbu.
Třeba máš tarif, kde stojí minuta Kč 4.50 60+60. Balíček 200 volných minut stojí Kč 700.00, tarifikace je 60+1. Wow, cena Kč 3.50 za minutu a výhodnější tarifikace, řekne si zákazník.
Jenže pak omarodí, provolá jenom 100 minut a minuta ho vyjde na Kč 7.00 – protože zbylé jednotky propadnou. A další měsíc, naopak, provolá 300 minut, a tak zaplatí Kč 1,150.00 – Kč 700.00 za balíček a Kč 450.00 za jednotky navíc. V reálu ale nevolal 300 minut, volal tak 120 minut, zbytek je věcí nevýhodné tarifikace.
To je jenom příklad, ceny, částky, kalkulace, tarifikace, všecko. Ale podobných nabídek je většina.
Jednoduše: neomezené volání, SMSy a 1–2 GB dat se dá vyvexlovat tak za Kč 250.00, plus mínus, když umíš smlouvat, máš přehled a víš, co chceš.
Kdo neutratí měsíčně ani cca Kč 200.00, vyplatí se mu nějaký plán pay as you go. Nevýhoda je v tom, že tomu musíš dát čas, rekognoskovat si nabídku a mít přehled, co je reálně možné a poznat dobrou nabídku.
To ale platí všude a ve všem. Když na to nemáš, přeplatíš.
| 0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě.
„problém“, je s nabídkou tarifu, služeb u operátora, bez dar.
Nacpou Vám internet „zdarma“, který, samozřejmě platíte.
Pak je jedno, co máte za telefon, když je služba, bez internetu, dat.
I s tlačítkovým, ne „chytrým“ telefonem, se lzd
ze připojovat k internetu, pokud je poskytována, v tarifu, služba,
prostřednictvím operátora.
Mám, za 278/ měs.. nestačím provolat, ani proesemeskovat. Když mám touhu,
navýším tarif (platbu) a mohu SMS kovat do alelujá,
Upravil/a: da ny
| 0 Nominace Nahlásit |
Jistě. Jen to moc nenabízí ty naše 3 monopolní mobilní společnosti. Je třeba jít k „překupníkům“.
Např. za 50kč měsíčně bez dat, bez volání „zdarma“ či „v ceně“, volání 1 min 1,50, SMS 1,50.
(ten samý tarif ale s 300MB dat – např. pro použití IDOSu a podobně – je za 100)
Upravil/a: Dochy
| 0 Nominace Nahlásit |
Dochy: To mu radíš, samozřejmě, pěknou krávovinu. 🙄🤓🤦♀️
To je GoMobil, že? Tarif na míru, nikdo jiný minutu volání za Kč 1.50 nemá.
Představme si spotřebu 80 minut a 20 SMS měsíčně.
Fantozziho platba: Kč 59.00
80 minut, s tarifikací 120 minut: 120 × 1.50 = Kč 180.00
20 SMS: 20 × 1.30 = Kč 26.00.
59 + 180 + 26 = Kč 265.00.
Sorry, ale toť zlodějna – za to může mít neomezené volání, SMSy a 1 GB dat, bez většího úsilí.
Kaktus:
1. měsíc:
Balíček 50 minut × 2: Kč 100.00
20 SMS: Kč 25.00
100 + 25 = Kč 125.00.
2. měsíc:
Převedeno 20 volných minut
Balíček 50 minut × 20; Kč 100.00
100 + 25 = Kč 125.00.
3. měsíc:
Převedeno 40 volných minut.
Balíček 50 volných minut: Kč 50.00
50 + 25 = Kč 75.00.
4. měsíc bude jako druhý, ale převedeno bude mít 10 minut. Tím pádem v 5. měsíci bude mít 30 volných minut a zase bude platit jenom jeden balíček, atd.
Ty ceny jsou poloviční, tj. počítám s tím, že nebude guma a na instagráči si pohlídá, kdy maj vokno, že když dobiješ, daj ti 100% kreditu.
I kdyby se mu to občas nepovedlo, pořád, i za plnou cenu, je to levnější, než celý ojeb GoMobil! 🙄😂
A ten kredit se dá pošéfovat, znám lidi, co to tak dělaj roky. Jenom musíš zvládat počty na úrovni 7. třídy ZŠ a nebýt úplná socka, protože musíš dobít naráz třeba tisícovku, pětikilo, aby ti to vyšlo do dalšího okna.
Nabídky bez tarifikace 1+1 jsou zlodějna a ojeb!
@filip2
Jinak pak lze získat neom. tarif za 320 bez dat
Errata: ty SMSy tam mám, u Kaktusu, o deset korun víc, má tam bejt Kč 15.00 namísto Kč 25.00, mea culpa, sorry.
Tak potom je to Kč 115.00 & Kč 65.00.
Před pár lety jsem „vílčila“, s operátorem, že nechci internet a
chci nižší platbu. To, že mám v tarifu internet zdrama, mne
nezajímalo
Přešla jsem k jinému, bez potíží. Ještě nějakou dobu mne původní
operátor umlouval, že mi vyhoví. 3 roky to nešlo, tak, přišli,
o zákazníka (z principu). 😉
@da ny Pokud by to, co jsem popsal, nevyšlo, což se stalo jednou, tak jakože kývnu na nějakou kompromisní nabídku, a až teprve teď začnu vyjednávat jinde.
Zavolám si na linku jiného operátora. Chci podrobné informace k tarifům, informace, na které mám svatý právo a ten operátora je má znát. Já mám na ně svatý právo, operátor je má znát, ale nezná, jinak bych se mu ani nedovolal! 😂
První zásada každého vyjednávaní je, že nesmíš lhát. To je úplný základ, policejního vyjednávání, vyjednávaní s únoscem, prostě vždycky. Druhá je, že nesmíš sliboval nesplnitelné.
A to se stane. Ten operátor to, většinou, ani neudělá úmyslně, je to normální psychologie, prostě je přetížený, snaží se uniknout ze situace a protože to je sračka (jinak by seděl jinde! 😂), ztrácí koncentraci a unikne tak, že něco slíbí, nebo řekne úplnou píčovinu, prostě aby už ta tense skončila. Jo, jenže to nikoho nezajímá a hovory na lince jsou nahrávány.
A já se stěžuju. Nebo už jim pošlu předžalobní výzvu, rovnou. Ale spíš to první.
A začne volat někdo důležitější. A, byť si to vůbec neuvědomuje, já mám nad ním, v tu chvíli, velmi navrch. Oni něco pojebałi. Můžu je žalovat, můžu to dát novinářům, atd.
Ale já se chci domluvit a chci… A jdu těžce pod cenu.
A výsledkem vyjednávání je pro mne cena nižší, než bych byl jinak schopen za „pouhý“ přenos čísla dosáhnout a nadstandardní péče – dají si pozor! 😂
Ale to jsem použil pouze jednou.
@da ny Mezi námi, Tos moc dobře nevyhandlovala, když za ty peníze jde vyhandlovat neomezený volání SMSy a 1 GB dat (tak 4–5 let zpátky 0.5 GB dat, cena stejná). 😅
Podívej, ta věc je jednoduchá, je to úplně klasický vyjednávání, jako se vším a ve všem:
Při vyjednávání musíš vyvinout tlak, protože při každém vyjednávání musíš vyvinout tlak. Musí to, ze strany operátora, vypadat, že vyhrál, a že ho to stálo sakra úsilí.
Já to dělám pravidelně, a to takto:
Zavolám na linku, a toho zjeva, co tam sedí za těmi sluchátky slušně, ale přece, zmrdám jak koně, že, zase!, něco nefungovalo, že jsem nasraný a chci ČVOP.
On to, samozřejmě, totálně posere, začne mi nabízet rovnák na ohejbák, bublinku do vodováhy a randál do zbíječky. Úplný tragédius, rozumíš, trapný, já moc dobře vím, že on mi tu cenu, co chci, ani dát nemůže! 😂
Já neustoupím ani o píď, pojebu ho na druhou, že jsem se ho neprosil o omluvy, za které si nic nekoupím, ani o slevu na kombajn, a ať udělá, co chci, protože jinak si budu stěžovat ještě na něj. Tím to, většinou, skončí, na poprvé.
Tydýt ČVOP vygeneruje a pošle, a já vím moc dobře, že napíše dvoustránkový report, kde barevně vylíčí, jak se snažil, ale že se mnou není řeč.
Druhý, maximálně třetí, den volá někdo z tzv. retenčního oddělení. Tady musíš bejt sakra pozorná, protože to je ten, co ti tu cenu může dát.
A teď záleží na tom, kdo zavolá. Jestli je to zase nějaká guma, tak, podobným způsobem, pojebu i jeho a zahájím přenos čísla.
Abychom si rozuměli, přenos čísla nějakou dobu trvá. Kam? To je jedno, stejně k němu nedojde. Normálně si nechám poslat nějakou SIM kartu zdarma, nabízí to kde kdo a mne to nestojí ani haléř! 😂
V tom případě tenhle tydýt napíše třístránkový report, kde ještě barvitěji popíše, že se mnou není řeč, nechci ani kombajn, ani bumerang zdarma (jsem to divná osoba, že, když nechci k mobilnímu tarifu pojištění proti pádu meteoritu, kombajn a bumerang? 😂) a hotovo.
Ten nebo druhý den se na to podívá někdo z ještě vyššího retenčního oddělení, prostě jeho nadřízený. A taky zjistí, že přenos čísla už byl zahájen.
V tu chvíli mám já úplně ideální vyjednávací posici a jim nezbývá, než být levní. Sakra levní! A v tu chvíli klidně dostaneš neomezený volání, SMSy, 2 GB dat za Kč 250.00 a ještě na 3 měsíce slevu 50%! 😂
Ta data tam bejt musí, většina operátorů už nemá tarif, co by byl bez dat, a zároveň šel takto výhodně nabídnout. Ale to máš Wurst, pro Tebe je to výhodný i bez těch dat. 🤷♀️😎👌
@filip2 Na kombajn ani nemám řidičák…
Neomezená data mi stejně připadají jako podvod. Někde jsem viděla tarif
80 GB na měsíc, za nižší cenu než neomezená data. Ani nechci vidět toho
člověka, pro kterého je 80 GB málo.
Trochu mě mrzí, že operátoři vychází z předpokladu „mladý člověk =
data k prasknutí“ a „nechci data = senior“. Přitom já si naposledu
dobíjela kredit někdy v červnu (1000 Kč) a momentálně jsem asi na dvou
stovkách. Občas se přece jen trochu odvážu, ale to jenom na telefonu
s neomezeným voláním od rodičů (ale chci se pojistit, kdyby tato zlatá
studnice někdy vyschla).
Jsem výhradně počítačový člověk, mobil považuji jako krabičku zcela
nevhodnou pro připojení k internetu, proto se datům tak vyhýbám.