CalmPoint

Jaký význam má čas v lidském životě a jakým způsobem určujeme jeho skutečnou hodnotu?

Jak zabránit pocitu, že život člověku utíká mezi prsty?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 15 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Ametyst

Vést trochu klidnější a “nudnější” život může člověku zdánlivě, pocitově, zpomalit běh času. U nás je mnoho lidí nastartovaných stále někam spěchat a dohonit bycha.:-)) Angličan řekne: “Vždycky pojede další vlak/ autobus. “ 😄

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

Čas má takový význam, jaký mu sami přikládáme.
Jeho hodnotu, určujeme (sami), tím, jak a čím ho naplníme, využijeme…
Mezi prsty uteče těm, kteří nežijí přítomností (hrabou se v minulosti, s pocitem křivd a do budoucnosti hledí s obavami, strachem).
Problémy hledá, vyvolává. Ty se řeší, až když (zda) přijdou a týkají se nás a těch na kterých nám záleží (pokud je to vůbec, v našich silách).
Život , spokojenost a štěstí, se skládá z mnoha drobných radostí, které je třeba vnímat, vidět a cítit. Žít…
Přestat se zabývat řešením toho, co nemohu, nijak ovlivnit. Starat se, zdravě a přirozeně o SEBE, jen tak mohu dát, něco ostatním a především sobě 😉
Když to neumím sám, mohu vyhledat pomoc…
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=ii-dtcI4E1w

0 Nominace Nahlásit

marci1

Takový jaký mu přisoudíme. Šťastný člověk nevnímá čas a proto nemá pocit, že mu život utíká mezi prsty. 😄

0 Nominace Nahlásit

elkon

Žít aktivní život. A čas je pojem relativní. Kdo si neví rady může navštívit psychologa.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Co je tohle za otázku? Přece neexistuje žádná skutečná hodnota času. Pak hypotetická otázka zní, co chceš vlastně určovat. (?)

Jaký význam má čas v lidském životě, určuje každý jeden jednotlivec individuálně. 🤷‍♂️ 🤷‍♂️🤷‍♂️

Možná příčina vzniku otázky: Máš jednoduše vysoké nároky. Řešení: Zbav se jich a zabráníš tak tomuto svému subjektivnímu pocitu.

Zdroj: zkušenost (žádný podobný pocit nemám, neznám, naopak otázkou jsem docela udiven).

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Ametystík, a není tomu právě přesně naopak?

Mám docela ověřeno, čím více sám zrychluji, tím taky adekvátně zpomaluji běh života okolo sebe.

Ametyst

@zjentek Milý zjentku, pokud to umíš, jsi hvězda!!! Já si někdy nařídím nudu, a čas se jakoby zastaví. Vleče se. Koukám na hodinky, a ručičky se skoro ani nepohnou. Zatímco když mám plno práce, čas uteče rychle.
To je krásné, jak je čas relativní. 😁

Nový příspěvek