Kalovvv

Jaký vybrat zahradní nábytek pod pergolu?

Jaký nábytek se ideálně hodí pod pergolu do zahrady? Který by tam mohl zůstat celoročně ideálně?

Zajímavá 0 před 34 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Záleží zda je pergola krytá, nebo ne. Pak vybírat podle vkusu a finančních možností. Nabídka je od dřevěného, přes kovový, až k plastovému. Stačí se rozhlédnout v obchodech a vyzkoušet posezení.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
cappuccino

Dreveny nabytek, i kdyz je pod pergolou, tak navlhne. Treba kdyz tam nechas stat stul, bude porad mokry, bude se na nem srazet mlha a voda.

0 Nominace Nahlásit

Hofmanm

Babina má krytou pergolu a pod ní má dřevěné židle natřené na bílo a proutěný nábytek… Něco, co se do daného prostředí hodí, pak třeba i podle ceny…

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Jak píše elkon: klíčové je krytí před deštěm – pokud je, tak není problém s dřevěným nábytkem, který vypadá lépe než plast. Co se týká celoročního umístění, tak je to spíš otázka místa na uskladnění, protože v zimě venku stejně sedět nebudete.
Takže za mě se to rozpadá na možnosti:

• prostor krytý před deštěm + možnost uskladnění na zimu: dřevěný nábytek
  • nekryto nebo nemožnost uskladnění na zimu: plast

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Gabi12

Ahoj, my jsme nakonec vzali hlinikovy nabytek. Nechtelo se nam kazdy rok resit natirani a pres zimu jen uklizime polstry. Mame Bioklimatickou pergolu Placeo, takze ten nabytek neni porad na desti ani na primem slunci a je to znat. Kdyz jsme pergolu vybirali koukali jsme i sem https://www.a­laris.cz/produk­ty/hlinikova-bioklimaticka-pergola-placeo . Manzel si ze me ted dela srandu ze mame hezci pergolu nez sousedi 😄

martinahruba

Chtěla jsem něco co bude moci být venku celoročně, ale také něco co bude pohodlné, proto jsem se vydala cestou ratanového nábytku s polstrováním. Ano to si dáváme dovnitř a zbytek necháváme venku. Díky polstrování je tak ale sezení opravdu pohodlné musím říct. Vybrala jsem celou kompletní velkou sestavu https://www.a­venberg.cz/z4994-velka-rodinna-zahradni-souprava-avenberg-corsica-cerna-seda

Nový příspěvek