Avatar uživatele
anonym

Jaký vliv na plod může mít nedostatek plodové vody?

Žena je v sedmém měsíci těhotenství a na sonokontrole jí lékař sdělil, že nemá dostatečné množství plodové vody. Tvrdil, že to může mít vliv na zdravý vývoj jedince. Je to pravda? A jaký by to mohlo mít vliv?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4273 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
martina1

Paní PANENKA má vcelku pravdu,ale kdyby se s vaším děťátkem něco dělo,tak lékař zakročí a pomůže vám i děťátku.Měla jsem stejný problém u obou dětí.K tomu i další komplikace.Je pravda,že obě děti mám narozené ve 36.týdnu a porody mi museli oba indukovat,ale vše bylo v pořádku.Vydržte do 33.týdne pak mají děti již vyvinuté plíce a mají lehčí start do života.Klučina měl sice komplikace,ale vše dopadlo dobře.Šetřete se,nezvedejte nic těžkého a choďte na pravidelné kontroly.Může se stát,že vás lékař uloží na zbytek těhotenství do nemocnice.Hlavně se sestresujte,doktoři bohužel řeknou vždy co by se mohlo eventuelně stát,aby byli krytí,že vás informovali.U prvního těhotenství jsem byla vyděšená,když mi oznámili,že budu rodit předčasně a holka byla zdravá jako řípa a je dodnes.Podruhé už mě to tak neděsilo a pak mě komplikace po porodu překvapily,ale i tak je malej zdravej.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Jaké jsou příčiny malého množství plodové vody ?- potermínové těhotenství - malé množství plodové vody může být důsledkem zhoršení funkce placenty- předčasný odtok plodové vody - komplikace typu preeklampsie, vysoký krevní tlak a další- vrozené vývojové vady - problémy ve vývoji ledvin a močového ústrojí plodu, což sníží produkci moči a tím pádem i množství plodové vody- neznámé příčiny Co se může stát při nedostatku plodové vody ?Rizika závisí na týdnu těhotenství, v první polovině těhotenství je vyšší riziko potratu a úmrtí plodu v děloze a současně také deformace plodu, v druhé polovině těhotenství může dojít k opoždění růstu plodu (IUGR), předčasnému porodu a dalším.

Zdroj: http://www.tehotenstviaz.cz/in dex.php?strana=&kat=83&c=182

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
člověk

pokud by to škodilo v případě vaší paní,tak lékař zahájí léčení,takto je asi vše v pořádku

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek