Avatar uživatele
Pat MAT

Jaký poměr je na vypálení řepy ??? Máte někdo zkušenosti 😉

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3837 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

http://www.zah­rada.cz/forum/pa­leni/repak-repna-palenka-5530/?kotva=repak-repna-palenka-252449

V odkazu najdete informace na téma Pálení > Repák + řepná pálenka. Třeba získáte radu.

Cýrobce destilátů Petr Šlosar odpovídá:

S jakou zajímavou, zvláštní kořalkou jste se setkal při degustacích?

„S největší pravděpodobností to byla řepovice. Tento zvláštní druh alkoholu se vyrábí, jak název napovídá, z cukrové řepy. Pokud bych měl její chuť k něčemu přirovnat, tak by to nejspíše byla hlína. Chutná jako tekutá hlína.

Jiný názor. Proč tedy ne i cukrová řepa? Josef Sedlák ji koupil dvě stě kilo od zemědělce, pak patřičně upravil a nechal vypálit. Výsledek mohli ochutnávat o víkendu v Koryčanech na čtvrtém ročníku koštu pálenek. „Je opravdu pálená z cukrové řepy. Ta se prostě nařeže na klasické řízky, zasladí cukrem a nechá se šest týdnů kvasit a pak vypálit,“ popsal Sedlák. Inspiraci našel u své manželky. „Pochází totiž z Ukrajiny a tam je to tradiční nápoj. Kdo v mládí jedl syrové řízky z cukrové řepy, musel ji v pálence cítit,“ dodal Sedlák.

Čtěte více na: http://www.de­nik.cz/zlinsky-kraj/kostovali-i-palenku-z-kiwi-ci-citronu-20120226-qdcn.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pat MAT Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek