_136

JAKÝ jsou rizika a výhody profese revizora, co kontroluje cestující v tramvajích, autobusech a metru?

Co obnáší za rizika a výhody práce revizora. Podle zpráv budou mít revizoři i na sobě kamerový systém, který by je měl ochránit od útoku cestující na černo. Díky za info.

Zajímavá 0 před 25 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Tonda Káňa

A jak tě kamera ochraní od fyzického napadení? Že bych si taky takovou koupil…

0 Nominace Nahlásit

filip2

Risika?

Když jsem pracoval pro dpp a měli jsme školení, tak jsem se dozvěděl, že zaměstnanci na posici přepravní kontrolor jsou zaměstnanci dpp, kteří nejčastěji čerpají nemocenské pojištění v příčině pracovního úrazu.

Výhody:

Pokud ukážeš pánům kule, vyznáš se v kaštanech, máš štěstí, že ti přidělí metro nebo tramway v centru a umíš vyjednávat, velice slušné peníze.

Pokud to přežiješ nebo neztratíš zdravotní způsobilost skrze pracovní ouraz, jistota zaměstnání.

Na nevýhody se neptáš, těch je asi nejvíc, tak mañana. 🤪😂🖕

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

da ny

JAKÁ......!
Ten systém neslouží k ochraně, ale k identifikaci útočníka a k jeho odstrašení, k fyzickému napadení. To ví i dítě (minimálně od 10 let).
A to jsi v těch zprávách neviděl, nečetl a vlastní rozum nemáš, aby ti bylo jasné PROČ?
Jak píše Tonda, kokos ti rozbije, zmrzačí tě, agresívní trotl, s kamerou, nebo bez. Kde jsi do dneška žil? Agresivita roste, opilci a zfetovanci,
také používají veřejnou dopravu.

0 Nominace Nahlásit

EKSOT123

Na pozici revizora by zřejmě byli nejvhodnější lidé s určitými poruchami psychiky, ve smyslu snížené citlivosti vůči problémům jiných lidí. U normálního člověka je podle mě nevyhnutelné, že z toho časem bude mít ataky výčitek svědomí, a jiných problémů. Nebo mu i úplně hrábne, pokud včas neuteče. Co se fyzických rizik týče, jsou jistě neobvykle velké, přesto podružné.

Upravil/a: EKSOT123

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Rizika:

1. Konflikt s cestujícími: Revizoři se často setkávají s nekooperativními a někdy i agresivními cestujícími. To může vést k verbálním střetům a v extrémních případech i k fyzickým útokům.
  2. Stres: Práce revizora může být stresující. Nejen kvůli potenciálním konfliktům s cestujícími, ale také kvůli nutnosti dodržovat přesné jízdní řády a kritéria kontroly.
  3. Riziko infekce: Především v době pandemie může být práce revizora riziková, vzhledem k vysokému počtu lidí, se kterými přicházejí do kontaktu.

Výhody:

1. Vyhledávaná práce: Revizor je poměrně stabilní pozice s pravidelným příjmem.
  2. Sociální interakce: Revizor se během své práce setkává s mnoha lidmi, což může být pro někoho atraktivní.
  3. Práce v pohybu: Práce revizora není kancelářského typu, což může být pro někoho žádoucí.

Instalace kamerových systémů na revizorech má chránit jak revizory, tak i cestující. Kamery mohou poskytnout důkazní materiál v případě sporu nebo stížnosti, což může přispět k větší transparentnosti a bezpečnosti.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Tonda Káňa

EKSOT123: Proč by měl mít revizor nutně výčitky svědomí? Jako že dává pokuty černým pasažérům? Normální je si jízdu MHD zaplatit, kdo to neudělá, má nést následky a je to problém toho člověka, ne revizora…

EKSOT123

@Tonda Káňa Část lidí je v nouzi. Jasně, je to většinu trochu i jejich vina (matky samoživitelky, zdravotní problémy,… Není to většina společnosti, ale mezi černými pasažéry možná ano. Variant je mnoho: Např. já, když jsem jako vesničan byl poprvé v Liberci, tak jsem dostal slušnou pokutu jen za to, že jsem místo přestupní jízdenky měl nepřestupní, přestože ta nepřestupní byla dražší.

Hofmanm

@Tonda Káňa Tak chování některých revizorů vůči nevinným lidem je hrozné, viz reportáž Janka Rubeše.

Nový příspěvek