Avatar uživatele
anonym

Jaký je váš názor na „éčka“ v potravinách?

Ráda bych se zeptala, zda sledujete obsah tzv. éček v potravinách, případně co si o tom myslíte. Je nutné vybírat si potraviny bez éček nebo to není pro zdraví až tak důležité? Pokud by mi mohl odpovědět nějaký lékař, budu jen ráda 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Radovan M před 5303 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Obsah přídatných látek v potravinách nesleduji. Mnohdy je víc závadná sama potravina.
Bez přídatných látek by nám mnoho potravin nechutnalo ( což by nebylo to nejhorší) ale také zkazilo a z toho důvodu nebylo vůbec na trhu. Zákazníci kupují , výrobci vyrábějí.
Veškerou moc mají v ruce zákazníci.
Nejsem lékař, jsem profesí chemik.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Radovan M

Moc to neřeším, jediné na co si dávám pozor, tak to je Dusitan sodný (E250) který je rakovinotvorný (obsažen v šunce, párcích apod.) Né že bych nejedl párky, jen to trochu omezuji :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

čas od času se kouknu, ale rozhodně to není můj hlavní rozhodovací faktor při výběru výrobku a navíc.. né všechna „éčka“ jsou škodlivá

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
grifin

Ellus,mohu li radit,NEJEZ UZENINY-(snad jen
Maďarský uherák-všude jinde v uzeninách–
CHEMIE! Rozhodnutí pro Tebe–Je toto jídlo,
pro mne NEzávadné,výrobci chtějí vydělávat,
kupující-musí přemýšlet!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iwetax

Jako vyučená cukrářka vím, že se za éčkama schovávají třeba neškodná barviva, ochucovadla (rumová tříšť) Takže to tak nezdravé není, množství je kontrolováno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek