cappuccino

Jaky je vas nazor na darky pro ucitele na konci skolniho roku?

Nezda se vam, ze rodice to trochu prehaneji? Nic proti kyticce nebo cokolade, ale v posledni dobe se rozmahaji ruzne wellnessy apod.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jirka F před 34 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
jirka F

My jsme dávali hlavně květinu nebo čokoládu.Tohle mně příjde od dnešních rodičů přehnané.

Upravil/a: jirka F

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

😮 Nic se nemá přehánět
Tady se dávají drobnosti a květiny 😉
Chudý kraj, hluboko do kapes… Jak to chodí, na soukromých ZŠ, netuším. Většnou, maximálně, sponzorský dar škole.
Asi žádná touha po protekci a vděčnosti… 😉

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

CalmPoint

Obchodníci vycítili, že lidé nechtějí darovat kýč a hledají něco originálního. Dneska už se kytice bere skoro jako přežitek, dříve to byl standard.

0 Nominace Nahlásit

JK2021

Když na to lidé mají, ať obdarovávají učitele svých dĕtí, čím je jim libo. Na dárkové poukazy alespoň učiteka/učitel nepotřebuje málem dvoukolák, pohodlnĕ je odnese v kabelce/tašce a navíc nezvadnou a ani se v horku neroztečou jako jinými zmiňovaná čokoláda…

Upravil/a: JK2021

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Je to takový pěkný obyčej.

K podotázce (čili ke konzumní současnosti) se raději nevyjádřím. Jenom si představím na co si lidé současnosti hrají a jakým způsobem si na něco hrají, jakých prostředků využívají, aby vůbec „mohli hrát“ a už je mně nevolno, už bych zvracel, je mně z toho obecně úzko, přičemž cítím fakt tíseň.

0 Nominace Nahlásit

Hofmanm

Na tom je něco špatného? Já za dárky pro učitelky tenkrát utratil asi 700 Kč. Jiná třída zase své třídní koupila týden v hotelu v Jeseníkách. Jídlo za dárek nepovažuji, jídlo je základní životní potřeba.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Už to skoro zavání korupcí. Třeba to je účel.
Ráda bych viděla reakci učitelky, která přijme takový dar.

0 Nominace Nahlásit

abcapt

Já paní učitelce dávám růži ze zahrady a domácí bio vajíčka, nejlepší dárek je dárek od ❤️

0 Nominace Nahlásit

iceT

Mít 20 hrníčků nebo tunu klíčenek a hromadu kytic… no nevím. Onehdy jsem vyslechla, že by si učitelka přála náramek od Pandory, tak snad by nebyl problém, aby se rodiče složili na jednotný dárek, třeba ten wellness nebo něco jiného. Ale jen jeden.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Hofmanm

Ametyst: Korupcí. 🤣 Ty píšeš jednu perlu za druhou. No hlavně, že tě máme, a můžeš za nás bojovat, BOJOVAT!

Nový příspěvek