Jde o to, že mnoho lidí v Evropě řekne: no tak to je jasné, to je prostě Amerika. Jenže co když jsou v té Americe obrovské rozdíly mezi státy, i když třeba ty státy nemusejí být zase až tak úplně daleko od sebe zeměpisně? No tak já nevím. Dal by se rozdíl mezi Utahem a Oregonem přirovnat například k rozdílu mezi Českem a Rumunskem? Neb ČRdelí a Rakouskem?
Jak byste nejlépe vystihli všechny ty rozdíly vlastními slovy? A / nebo, je to celé prostě jen „ta Amerika“ a žádné zásadní rozdíly tam ani nejsou? Myslím rozdíl jako rozdíl, chápeme se, ne? Tak třeba mezi Utahem a Čadem bude zásadní rozdíl a ano ano, budu tady umět o takových rozdílech docela srozumitelně i psát. Ale Utah a Arizona? To fakt nevím, o čem bych napsal. 😑
Cappuccko, Kelt>>>no dokud v zemi se na patra inteligence či vlády budou drát jedinci formátu elkon a na jejich nenakrmitelné ego nebudou existovat zákonné patrony, bude to ČRdel! Taky mě to mrzí a je mně to hodně líto.. ☝😪
| Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? quentos před 14 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Samozrejme, ze jsou tam velike rozdily. To my si z pohledu nasi mrnave
republiky ani nedovedeme predstavit. Kazdy z tech statu je na tom hospodarsky
jinak, kazdy ma sve zakony, jine obyvatelstvo.
Ptas se na spatnem webu. Informace si budes muset najit sam.
Divim se, ze ty se svym postojem k CR jsi neodesel zit treba do Pensylvanie
nebo jine zeme, kde ziji Amisove.
S tvymi nazory a nenavisti k nasi vlasti, bys tam nasel dusevni klid,
patriarchat a hlavne poslusne zeny. Uvazuj o tom! Treba zrovna tam na tebe ceka
stesti!!
| 0 Nominace Nahlásit |
Nijak, nezajímá mne to. K čemu ti to je, když stejně nic nepochopíš? Máš Google, tak hledej, kůže líná. Ke své zemi se chováš hulvátsky, tak si trhni, dutohlave.
Upravil/a: elkon
| 0 Nominace Nahlásit |
Rozdíl bych viděl třeba v tom, že Arizona, Arizona, to je pravých mužů zóna, karty šustí kulky bzučí, krávy smysluplně bučí… jak to už kdysi popisovala naše zpěvačka Jarmila Veselá v jedné ze svých písní. O Oregonu jsem zatím nic takového nečetl, ani neslyšel. 🙂
| 0 Nominace Nahlásit |
Někde jsem četl, že se i v USA projevuje větší bohatství na
severu,
kde leží Oregon a jih bývá chudobnější, tady leží Arizona. Podobné
rozdíly mezi severem a jihem se projevují i v jiných státech, dokonce
i mezi
kontinenty.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Spojen%C3%A9_st%C3%A1ty_americk%C3%A9
| 0 Nominace Nahlásit |
Podívej se na GLOBUS (mapu USA), vzpomeň si na kovbojky (vysílané i za
socíku) a máš jasno 😄
Největší rozdíl je v podnebí = příroda.
ARIZONA je velký stát, s velkými rozdíly v klimatických podmínkách!
Léto 30 – 50 °C, zima v průměru 10 – 15°C. Na severu státu,
také – 20°C.
Arizona je v nížinách plná pouští, veder, mírná zima. Při bujné
fantazii si představ, třeba Arabské emiráty 😉 Ve vyšších polohách
louky, lesy a veřejné parky. Přírodní rezervace (pojem „Grand Caňon“
jsi asi slyšel). Jsou tam také rezervace Indiánů – odtud si můžeš
odvézt píšťalky, lapače snů a další upomínky z cesty).
Většinově převažuje KŘESŤANSTVÍ, aspíše Republikáni.
Bělochů, asi přes 60%. Je tam hodně Mexikánců (paní Brook z USA, se
podivovala, při proh힡fce naším městem, kolik tady, také máme
„nexikánců“ a bordelu, ve zdejším, již bývalém „Bronxu“
😉 ).
OREGON
Více než 3/4 obyvatel je věřících, a spíše křesťané.
Oregon má moře, hodně zeleně i hory (lyžařská střediska). V NP je
velmi hluboké, čisté, tmavě modré jezero. Uprostřed ostrov. Pestrá
příroda, hodně vlhko, zeleně, deště.
Jaro je chladné, deštivé. Léto Léto je pro návštěvu OK, 25 – 30°C,
jako ve tvé domovině. U Tichého oceánu, je o něco chladněji.
Velkým zdrojem pracovních příležitostí je rybolov a lesnictví a
bobři.
To bys asi nebyl rád, ale na jejich kožešinách, byla postavena, tamní
ekonomika (19. st.). Zimy jsou deštivé, kolem 8°C. Na horách jsou nižší
teploty a sníh (lyžování v Mount Bachelor).
NO, ASI BY SIS MĚL VYHLEDAT, CO TĚ VLASTNĚ VŠECHNO ZAJÍMÁ 😉
A porovnej si to se zeměmi, podnebnými pásy, které znáš.
| 0 Nominace Nahlásit |
Mezi Arizonou a Oregonem je samozřejmě větší rozdíl než mezi Českem a Rakouskem nebo Rumunskem. Ze zeměpiského (klimatického pohledu) je zhruba stejný rozdíl jako mezi Španělskem a Norskem …
| 0 Nominace Nahlásit |

Co tě zajímají státy v USA, když svou vlast nazýváš tak hanlivě. Jistě jsou rozdíly mezi státy i v Americe. Hospodářské, sociální, ve vzdělanosti. Jeden můj učitel angličtiny byl z USA a říkal, že třeba v jiném státě tě berou jako cizince a taky tě tak označují. Často s hanlivým a posměšným označením. Uměl jsem hlavní města všech svazových republik bývalého Sovětského svazu a pamatuji si to i po 50 letech. Ale dodnes nevím hlavní města některých států USA, spolkových zemí Německa atd. Přibližně vím, kde je Arizona, ale kde je Oregon, to bych hádal. Nemám zapotřebí srovnávat a když, tak si to najdu.
|
0
před 18 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cappuccino ti rádi dobře, ale blbý stát, protože v EE. UU. se musí makat, a na to ty nejsi.
Ne, nic, musíš se se přeorientovat – nedá sa! – a požádat respektovaného vůdce vysoce váženého soudruha Kim Jong Una o asyl. Musíš ho ale přesvědčit, politicky mu to vysvětlit! Tam jsou taky poslušný ženy, navíc, nějakou ti přidělí Strana (soudružka manželka na tebe bude donášet), no, co dál: stravu ti přidělí Strana, oblečení ti přidělí Strana, byt ti přidělí Strana, zdravotní péči budeš mít, na tamější poměry, prvotřídní – dokonce i o zuby se ti budou starat, představ si to! 😯 Pracovat moc nebudeš muset, stačit bude, že budeš let pantem – to ti jde – propaganda to patřičně zužitkuje. Auto ti přidělí Strana, noviny ti přidělí Strana. Televisor ti podaruje drahý vůdce, takže, vlastně, taky přidělí Strana! 🤷♀️
To ti bude vyhovovat! 😂
Vyserte se všichni na Gringoland! 🙄 V Gringolandii se musí makat. Jsou jiný země, kde stačí mít správný názor, mlet pantem a vybavené! 😂😂😂🖕
|
0
před 18 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V Oregonu jsem byl 8 dní, z toho 5 dní nepřetržitě pršelo. V Arizoně jsem bohužel nebyl, ale předpokládám, že tam bych 5 dní nemoknul.
|
0
před 14 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dany, až to bude legální a já budu žít venku ve spojení s přírodou, koupíš si ode mne píšťalku, až se zatouláš hloub do přírody a půjdeš náhodou okolo?
…Dany, já ti tu píšťalku budu chtít darovat, ale ty na to rezolutně nepřistoupíš a tak já decentně přijmu ten tvůj dar v podobě finance, abys také cítila jistou úroveň.. 😉
@zjentek
zjentečku, já už se tam asi toulat nebudu 😕
Bývalá švagrová v Kanadě, už má sama co dělat se sebou. Málo
komunikuje i s vlastními dětmi (syn v Bostnu, dcera ve Švýcarsku).
Synovec se sice zle nemá, ale ty vazby už nejsou tak silné (spíš mezi mím
a sestřenicí = mou mladší dcerou a ta pejska v zavazadlovém prostoru, do
USA nepotáhne… A na týden tam nyní nepoletí,
Jí už na ty toulky nenám peníze, ani zdraví. Autem jezdit nemohu (oči) a
jsou zde i další specifika (bez žaludku).
Budu už muset zůstat doma na zadeli a pravděpodobně se zatoulám,
z Karlovarska, jedině do milovaných JČ. Ani na Korfu už se asi
neodvážím. Ale věř, že tu píšťalku bych ti zaplatila i zlatem 😉
Když je to možné a nechybí odvaha, člověk má žít tak si přeje i tam
kdam ho to táhne.
Tu přírodu a soužití (splynutí) s ní, nemusíš prožívat, zrovna v USA
nebo mezi indiány..... A jde to i v Evropě 😉
Elkon, můj dobrý známý říkává: „Já se snažím vidět v lidech jen to dobré.“ No já mu na to vždy jaksi přirozeně odpovídám: já v lidech vidím to, co na daném místě v lidech je a to se o to nijak nesnažím.
Však v ČRdeli tě druhý občan sám od sebe nepozdraví a když ho pozdravíš ty, tak ti ani neodpoví, pokud tě nebude alespoň od vidění znát! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Ty to ale nevnímáš, proto ale nevíš, že žiješ v ČRdeli. Tak pleť gumák, ne!? 💁♂️💁♂️💁♂️
Nemáš žádnou výjimečnost, žádný dar, nevíš ani, kde je sever, bo rovněž nemáš žádný kompas, jsi otrok, rozený systému slouha. ☝ O to není, ale že se tím chlubíš, tak to k pláči. 😟
Tak, už víš, proč tě „tolik může“ ten filip dementus. Bodejť by ne, jednoduché, jak facka, přece. 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
@kelt>>>„Co tě zajímají státy v USA, když svou vlast nazýváš tak hanlivě.“
Jakou to má logiku, kokos?
Oregon je hned nad Kalifornií, Arizona pak na hranici Kalifornie od východu.
Kelt: On si myslí, že v ČR, pro něho v ČRdeli, je hrozný život a bída a v USA je ráj a blahobyt a pečení holubi mu budou lítat do huby.
@Hofmanm , tak bylo taky myšleno.
Zjentek s intuicí dojde (a dávno dříve taky došel!!!) dál, než kdykoli ty „s mozkem“! ☝