Avatar uživatele
CTTON

Jaký je rozdíl mezi mléčnou a hořkou čokoládou?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Rozdíl je v tom, kolik obsahuje kakaové sušiny:
hořká min. 35%
mléčná min. 25%
bílá min. 20%

Zdroj: https://www.vim­cojim.cz/maga­zin/clanky/o-vyzive/Sladka-i-horka.-Cokolada-v-otazkach-a-odpovedich__s10010­x10682.html

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

"Hořká čokoláda

"Procentuální obsah kakaa se různí (70 % je považováno za optimální), a velmi také záleží na kvalitě kakaových bobů, které byly k výrobě použity.

Ale obecně se za kvalitní hořkou čokoládu považuje čokoláda nad 50 % kakaa.

Mléčná

Vzhledem k přidanému mléku již není možné zcela ocenit chuť bobů, které byly k její výrobě použity. Ale je třeba dodat, že k výrobě mléčné čokolády se nepoužívá běžné, nýbrž sušené mléko,.

Podíl kakaové sušiny u mléčné čokolády je nižší než u její tmavší kolegyně, a to cca 25 %, ale za kvalitní ji lze považovat až od výše 30 %. Zároveň by měla obsahovat 14 až 25 % mléčných součástí.. atd."

https://www.co­kolada.cz/dru­hy-cokolady/

Další podrobnosti může najít v archivu, kde jsou podobné otázky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Hořká čokoláda má mít obsah kakaa nad 40 %. Je dobré číst složení. Už i proto, že se snižují gramáže, a že čokolády jsou nahrazovány náplněmi a výplněmi, až vycpávkami, různých příchutí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Přidal bych se s upozorněním, že i hořká čokoláda může bejt mléčná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Cestování