Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký je rozdíl mezi mléčnou a hořkou čokoládou?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Rozdíl je v tom, kolik obsahuje kakaové sušiny:
hořká min. 35%
mléčná min. 25%
bílá min. 20%

Zdroj: https://www.vimcojim.cz/magazi n/clanky/o-vyzive/Sladka-i-hor ka.-Cokolada-v-otazkach-a-odpo vedich__s10010x10682.html

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

"Hořká čokoláda

"Procentuální obsah kakaa se různí (70 % je považováno za optimální), a velmi také záleží na kvalitě kakaových bobů, které byly k výrobě použity.

Ale obecně se za kvalitní hořkou čokoládu považuje čokoláda nad 50 % kakaa.

Mléčná

Vzhledem k přidanému mléku již není možné zcela ocenit chuť bobů, které byly k její výrobě použity. Ale je třeba dodat, že k výrobě mléčné čokolády se nepoužívá běžné, nýbrž sušené mléko,.

Podíl kakaové sušiny u mléčné čokolády je nižší než u její tmavší kolegyně, a to cca 25 %, ale za kvalitní ji lze považovat až od výše 30 %. Zároveň by měla obsahovat 14 až 25 % mléčných součástí.. atd."

https://www.cokolada.cz/…

Další podrobnosti může najít v archivu, kde jsou podobné otázky.


Avatar uživatele
Bronzový

Hořká čokoláda má mít obsah kakaa nad 40 %. Je dobré číst složení. Už i proto, že se snižují gramáže, a že čokolády jsou nahrazovány náplněmi a výplněmi, až vycpávkami, různých příchutí.


Avatar uživatele
Pokročilý

Přidal bych se s upozorněním, že i hořká čokoláda může bejt mléčná.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Cestování

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Cestování

Zlatý Drap 542
Zlatý annas 475
Zlatý led 291
Zlatý Kepler 279
Zlatý hanulka11 223
Zlatý marci1 218
Zlatý quentos 188
Zlatý gecco 182
Zlatý Lamalam 170
Zlatý mosoj 144

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.