Avatar uživatele
rady74

Jaký alkohol se vyrábí z kmínu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4050 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

z kmínu žiaden.
kmínové silice sa používajú ako „dochucovadlo“ (kmínka, slovensky rascovica).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Alkohol, přesněji, nespisovně, ale docela výstižně – „kořalky“ – můžeme zjednodušeně dělit na pálenky a likéry. Základem pálenek je kvas, který se destiluje a tudíž zdroj kvasu musí obsahovat dostatečné množství jednodušších cukrů, ze kterých líh kvašením vzniká. Likéry vznikají luhováním něčeho zatepla či studena v potravinářském lihu, to „něco“ není zdrojem alkoholu – známé např. becherovka a jägermeister (směs bylin), ořechovice (zelené ořechy) a rovněž právě ten kmín ve „kmínce“ nebo alaši.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Alaš
Je nasládlý až sladký likér upravovaný mnohdy až do hustoty krémů. Síla je 30 až 50 % chuť převážně kmínová, doplněná řadou jemných příchutí vedlejších. Chuti alašové užívá se také u krystalových kmínek. Alaš je čirý, bezbarvý.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek