Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký alkohol se vyrábí z kmínu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

z kmínu žiaden.
kmínové silice sa používajú ako "dochucovadlo" (kmínka, slovensky rascovica).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Alkohol, přesněji, nespisovně, ale docela výstižně - "kořalky" - můžeme zjednodušeně dělit na pálenky a likéry. Základem pálenek je kvas, který se destiluje a tudíž zdroj kvasu musí obsahovat dostatečné množství jednodušších cukrů, ze kterých líh kvašením vzniká. Likéry vznikají luhováním něčeho zatepla či studena v potravinářském lihu, to "něco" není zdrojem alkoholu - známé např. becherovka a jägermeister (směs bylin), ořechovice (zelené ořechy) a rovněž právě ten kmín ve "kmínce" nebo alaši.


Avatar uživatele

Alaš
Je nasládlý až sladký likér upravovaný mnohdy až do hustoty krémů. Síla je 30 až 50 % chuť převážně kmínová, doplněná řadou jemných příchutí vedlejších. Chuti alašové užívá se také u krystalových kmínek. Alaš je čirý, bezbarvý.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2915
Zlatý quentos 1375
Zlatý mosoj 1339
Zlatý Drap 1036
Zlatý gecco 661
Zlatý led 637
Zlatý hanulka11 627
Zlatý Kepler 593
Zlatý marci1 584
Zlatý Lamalam 563

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.