Myslím, že plzeňské pivo se vařilo vždycky jenom v Plzni. Bylo i dobré, dokud to nevzali do pařátů ty ku… šikmooké. Existují ale piva plzeňského typu, které umí uvařit i cvičené opice všude po světě, vč. Polska. Vaří se i v Německu, kde jsem si pochutnával na značkách Krombacher nebo Radeberger s přívlastkem Pils, resp Pilsner. Možná i ta voda má na chuť vliv, ale podle mého názoru ne rozhodující.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Kajoch
před 1755 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nějak se mi to nezdá, „plzeňská piva“ mohou být vařena jen v Plzni myslím a jinde mohou uvařit jen piffsony „plzeňského typu“. Podobně jako šampaňské víno je jen z francouzské Champagne a všechna ostatní perlivá vína jsou sekty (jako např. česká Bohmeka).
Je mi známo, že Pšonci vařili „Prazdroj“, Rusmeni taktéž, ale pokud vím, tak VÝHRADNĚ pro svůj vnitřní trh a nakonec i to už skončilo., ne?
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |