Avatar uživatele
Kepler

Jaké méně obvyklé zavářky do polévek používáte?

Obligátní těstoviny se mi už protiví. Jaký je rozdíl mezi celestýnskými a fridatovámi nudlemi?

https://www.freepik.com/…

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, marci1, da ny, aliendrone, Nassin před 9 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

... znal jsem jen "fritátové" (jak vidím na netu, asi jsem se mýlil, nebo že by někdo komolil: https://www.google.com/… ; https://www.potravinydomu.cz/… ; https://www.google.com/… ; https://www.google.com/… )
... Fritátové nudle jsou tedy proti těm celestýnským tenčí a navíc opečené https://www.kucharkaprodceru.c z/… >>> nechce se mi to rozepisovat, našel jsem ti raději komplet postup a rozdíl i s obrázky ...

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Já dělávám i kapání do polévky: https://www.mamincinyrecepty.c z/…
Není to sice neobvyklé, ale mám to raději než nudle. A když nudle, tak i s játrovými knedlíčky. :-))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Nejsem moc na polívky, ale docela mi v nich chutná strouhání (mouka+ vejce+ případně troška mléka) - trochu prohnětu, vytvořím hroudu a na struhadle strouhám do polévky.
Nebo rýže.

Nebo se inspiruj níže.

https://www.receptnajidlo.cz/…

http://makova-panenka.cz/…

https://www.mamincinyrecepty.c z/…

https://www.az-recepty.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Do vývarových polévek střídám těstovinové nudle s drobením (domácí, z bílé nebo špaldové mouky). Kupované semolinové, rýžové mušličky (Kaufland).
Dále pak jáhly (3x spařit a vařit), rýži, kroupy (s uzeným jsou nej).
Knedlíčky játrové (s malým množstvím strouhanky protlačím přes haluškovač), drožďové, noky z odpalovaného těsta, nebo vejce + krupice, i trochu mouky (jsou pak méně nadýchané) + trochu másla, špetka muškátového květu, sůl, může být petrželka ev. podravka. Masové knedlíčky. Výjimečně vaječný svítek, celestýnské nudle, kapání.

https://www.az-recepty.cz/…
https://www.lifee.cz/…
https://www.e-culinaria.cz/…
http://recepty.makova-panenka. cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Žádné "méně obvyklé" zavářky nelaboruji, na to nemám čas a obvykle ani ingredience. Jestli ti těstoviny lezou krkem, doporučuji přejít na játrové nočky (nebo kapání či jak se to jmenuje).
1) NIKDY NIKDY NIKDY nekupuj hotovou zavářku (zamraženou), kup játra (drůbeží, hovězí, lze použít i vepřová [nitz motz]) popřípadě namixuj kombinaci. (stačí tak 20-30dkg jater)
2) Játra opláchni a rozmixuj tyčákem (či jiným strojem), pozor, před tím játra DOBŘE ODBLAŇ, jinak se ti ten bordel (hlavně u drůbežích) bude namotávat na vrtulku a pak je opruz to z toho dostávat.
3) recep je prakticky stejný jako na játrové knedlíčky, jen konzistence je řidší, výhoda stroje je, že easy a důkladně rozmixuješ i česnek a další ingredience, zkrátka namíchej si to dle vlastní chuti
4) Výsledek skrz haluškovač protlač lžící do vařící se polévky (v nouzi lze použít i struhadlo s velkými dirami, ale haluškovač má vysoké okraje, co je nesrovnatelně praktičtější)
5) Musí se to alespoň 10 min vařit, takže "zelený" vhazuj až v průběhu (úplně nakonec), aby ti nechytilo "vyvařenou barvu".

Je to RYCHLÉ a moc nádobí nenaděláš. Navíc polévka chytne takovou "poctivější" příchuť, zvláště pokud děláš polévky "polosyntetické". Tím tomu dodáš šmrnc a dokonce i přerazíš tu glutamátovou pachuť z Vegety, masoxů apod. (to už ale chce praxi). Zásadní nevýhoda - POTŘEBUJEŠ játra, no. Tudíž návštěva řezníka (obchodu) je NEZBYTNÁ, páč jejich dlouhodobé skladování (na rozdíl od mouky třeba) je koleda o průser. Jinak samé PLUS! ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Stačí mi nudle, raději vlasové nebo rýžové. Místo játrových knedlíčků dělám drožďové.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nassin

Jednou a naposled jsem udělal zavářku z morku, a i když jídlu nikdy neříkám tfuj, v tomto případě jsem si i odplivl.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

alien: teda, já čumím! A to se tady zatím skromně prezentoval jako ne-vařič...

Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> No, žádné bábovkové orgie jako NĚKDO nepořádám, ani to neumím. A vařím (jako OPRAVDU VAŘÍM), jen párkrát do roka, spíše bych se označil za OHŘÍVAČE a vylepšovače/dochucovače. ;) :)

Avatar uživatele
Mc Merkurion

@marci: ... a já si zas myslel, že to kapání je ta nejpoužívanější a nejjednodušší zavářka hned po těch kupovaných těstovinách ... já teda používám hladkou >>> má to tu výhodu, že když jí dáš víc, máš noky ...

Avatar uživatele
Kepler

Mc Merkurion: máš pravdu, zkomolil jsem to sám. Ty fritátové asi budou zajímavější. Jinak dík za užitečné odkazy!

Avatar uživatele
Mc Merkurion

@Kepler:... tak to prrr !!! v těch odkazech (např.: https://www.potravinydomu.cz/… ) je vidět, že neznalců a komoličů je víc !!!

Nový příspěvek