_136

Jaká je šance že střet vlaku s člověkem tak dotyčný člověk přežije?

každodenně čtu že den co den někde se stane tragický střet vlaku s člověkem. Každoročně jsou to desítky až stovky mrtvých. Může mi někdo říct čím to je že lidé takto riskují a může mi někdo říct jak střet vlakem v nadějí že to člověk přežije nebo co udělá vlak s člověkem když ho srazí? Děkuji. Snad nebude nikoho tento dotaz urážet.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jirka F před 10 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
filip2

1. Lidé takto riskují, protože cca 60% lidí jsou blbci, nebo lidé s blbci na zero, 40 – 60% lidí trpí nějakou formou závislé poruchy osobnosti, až 8% lidí trpí schizofrenií, nebo jinou psychosou, až 70% lidí trpí nějakou poruchou osobnosti (často smíšenou), atp. Prostě: většina lidí se nechová racionálně, očekávat to je bláhové.
  2. Když se střetneš s RegioŠukem při posunu v depu rychlostí 5, tvá šance na přežití je vysoká. Když se střetneš s InterPanterem, co jede 160, tvá šance na přežití se blíží materiálně nule. Proč? Sílozpyt základní školy: člověk má desítky až jednotky stovek kilogramů, vlak má desítky až stovky tisíc kilogramů. Člověk se pohybuje rychlostí 2 – 30 kmph, vlak obvyklé rychlostí mezi 30 až 160 kmph, u nás. Pokud z toho nepochopíš, proč to většinou dopadne blbě pro člověka, vystřihni si vláček z hajzlpapír u a nevycházej ze sklepa. 🙄🤓🥱🤦‍♀️

Upravil/a: filip2

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Hofmanm

Protože jsou blbí. Sluchátka v uších, mobil, lenost počkat před výstražnými světly… Pak samozřejmě cíleně ukončit svůj život, jako jistá dívka u nás v kraji, co se zabila kvůli maturitě tuším…
Šance je různá… (typ vlaku, rychlost,…)

Zažil jsem srážku vlaku s osobou, (přímo jsem tu srážku neviděl, ale viděl jsem pytel, ve kterém ta osoba byla)
Před 2 lety jsem dokonce seděl ve vlaku, který smetl auto na přejezdu, řidička i dítě mrtví…

Upravil/a: Hofmanm

0 Nominace Nahlásit

da ny

Jak se chceš zeptat mrtvého blba, proč tak riskoval???Zřejmě chvátají, jsou nepozorní a ohledně chodců, „motají se kolem a na kolejích.
"Střet“ s lokomotivou, obyčejně (logicky), nikdo nepřežije.
Otázka neuráží, ale zaráží.....!
Není zač.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Mne staci, se podivat na vlak a na cloveka a mam jasno. Ty snad ne?
A cim to je? On si kazdy mysli, ze on je nesmrtelny, ze jemu se nemuze nic stat!

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Záleží v jaké rychlosti se to povede a zda to bude středem vlaku (dost malá šance), nebo jen odhození bokem (výrazně lepší).
Vlak má i vepředu technologi na spojování vozů, proto tam nemá zařízení na ochranu chodců, jako bývá třeba bžn u automobilů (požadavek na odhození chodců stranou na místo vtažení pod vůz, vůz bez ostrých hran atd…)

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Střet vlaku s člověkem je velmi nebezpečný a často končí smrtí člověka. To je dáno vysokou rychlostí vlaku, velkou hmotností a tím, že vlak nemůže rychle zastavit. Vedle toho, že člověk může při takovém střetu utrpět vážná a často smrtelná zranění, může také dojít k tomu, že bude potlačen pod vlak nebo shozen z nástupiště.

Konkrétní šance na přežití takového střetu závisí na mnoha faktorech, včetně rychlosti vlaku, umístění a způsobu střetu a rychlosti lékařské pomoci. Není však možné stanovit konkrétní procento šance na přežití, protože každá situace je jedinečná.

Všeobecně je však možné říci, že riziko smrti pri střetnutí s vlakem je velmi vysoké, což je důvod, proč je důležité dodržovat bezpečnostní pravidla a omezit riskantní chování jako například přecházení kolejí mimo přejezd, lezení na vlaky nebo stání příliš blízko k nástupišti.

Je důležité si uvědomit, že následky můžou být tragické nejen pro člověka, který je s vlakem sražen, ale také pro strojvedoucího, který nemá možnost takové situace zabránit, a pro rodiny a blízké obětí. Právě proto je tak důležité, aby lidé dodržovali bezpečnostní pravidla a respektovali nebezpečí spojené s vlaky.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek