Zkus treba koprivy, cesnek nebo tabak.
Staci zadat dotaz do vyhledavace:
https://www.dumazahrada.cz/zahrada/msice-na-rybizu-postrik/
| 0 Nominace Nahlásit |
Kromě slunéčka sedmitečného nebo pestřenky můžete přilákat do zahrady také jiné přirozené predátory mšic, jako jsou vosy, motýli, ploštice nebo dravé střevlíci. Většina těchto predátorů preferuje rostliny s drobnými květy, jako jsou kopretiny, měsíčnice, sedmikrásky, fenyklové květy nebo pelyněk. Proto byste měl takové rostliny ve své zahradě pěstovat.
Kromě toho byste měl také pravidelně kontrolovat stav svých rostlin. Pokud zjistíte, že na nich jsou mšice, můžete je odstranit ručně nebo pomocí slabého proud vody. Pokud je to nutné, můžete použít i některý z organických přípravků proti mšicím, které jsou dostupné v zahradnických prodejnách.
K dalším způsobům, jak omezit výskyt mšic, patří dodržování správného zalévání a hnojení rostlin a dodržování správných vzdáleností mezi jednotlivými rostlinami, aby se měly přirozené predátory mšic kde pohybovat a nebyl pro ně překážkou hustý porost rostlin.
Také je důležité udržovat zdravé rostliny, protože mšice se často usazují na slabých nebo stresovaných rostlinách. Rostliny by měly být dostatečně zavlažované a hnojené, ale zároveň by se mělo předejít přehnojování, které by mohlo mšice naopak přilákat.
Při výskytu mšic na rybízu je vhodné přistřihnout a spálit napadené letorosty a listy a v zimě provedením řezu snížit množství prezimujících mšic. Dále je možné využít speciální pasti na mšice, které se k rostlinám přivazují a mšice na ně nalétají.
Pokud se všechny tyto metody nedaří úspěšně aplikovat, můžete zkusit použít přípravky na bázi mýdla nebo některé z bylinných olejů, například z máty peprné nebo rozmarýnu, které mšice odpuzují.
|
0
před 15 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pestřenku jsme si my lidé dávno již téměř úplně vyhubili, napříč její rozmanitostí! Proč? Protože chemicky hubíme škůdce, tak zejména proto. Jako mšice, etc. Takže je samozřejmě nyní tuze těžké nalákat si ji do zahrady. Rozumný člověk to chápe, idiot ne a tak dále a dále hubí škůdce chemií. Osobně pro takovou společnost nemám slušného slova.
A ještě: Naopak zdejší uživatel elkon, ten ne, ten si těchto idiotů naopak zjevně váží. Přece váží si společnosti obecně, jako takové, čili si považuje především toho, jak stejná společnost se chová k našim přirozeným zdrojům, jak hospodaří, že, to dá rozum. Asi proto, že i on sám bude coby nepatrný a bezvýznamný dílek celé té zhoubné mašinérie, kam tedy bez zvláštní výjimečnosti dokonale zapadá, nejspíše stejný idiot (zřejmě proto taky tady vystupuje jako úplný hlupec).
|
0
před 15 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zjenteku, – nějak mi uniklo, že bych si tebe vážil, moc si fandíš, dutá hlavo. Za celý dlouhý život jsem se nesetkal s tak neschopným a otravným stvořením jako jsi ty. A nikdy jsem nepotkal takového šmejda, který nesnáší rodnou zem. U mne jsi jen parazit, který tu nenáviděnou zem jen dojí a využívá, na to ti je dobrá.