Avatar uživatele
Zlatý

Jak zbavit přesolené uzené maso slanosti? Vařit dlouho ve vodě?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já bych vařila v jedné vodě, pak vylila, znova vařila, třetí voda by měla zbavit maso slanosti. Dobré je přidat i oloupané brambory, které vsakují sůl.
Doplňuji:
Na jedné stránce jsem našla, že je dobré slané maso namočit na několik hodin do mléka. Nemám vykoušené.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Několikerým vařením a výměnou vody,slanost částečně zmizí,ale podle mne je potom maso bez chuti,zrovna tak dlouhým vařením. Funguje to prý také,když se přidá do vody,ve které se maso vaří tvrdý chléb. Ale nikdy jsem to nevyzkoušel,jenom u přesoleného guláše a tam to opravdu funguje.


Avatar uživatele
Bronzový

Dobře maso umýt a vařit s bramborem

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 939
Zlatý annas 808
Zlatý marci1 527
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.