Avatar uživatele
sisi0110

Jak vyzrát na čokoládové ozdoby na dort?

Na youtube jsem viděla, jak si cukrář dá do zdobícího pytlíku rozpuštěnou čokoládu a pak na pečící papír kreslí různý obrysy. Ty za chvíli ztvrdly a daly se dát na dort. Potřebuji radu jak připravit tu čokoládu, aby nestvrdla už v tom pytlíku nebo naopak, aby ztvrdla na pečícím papíře.
Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5110 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ReHu

No…pravděpodobně v tom pytlíku musí být čokoláda teplá, tak jak píšeš. A ten pečící papír, asi na plechu, by měl být vychlazený. Nutné to není, ale čokl.dříve ztuhne.
Pokud ji necháš v pytlíku déle, než je nutné, tak ti čokoláda ztuhne vždycky.
Nezapomeň, tvary musí být dostatečně silné, aby vydržely manipulaci.
Určitě to bude chtít trénink.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zdeny

Já bych zkusil tu čokoládu vytlačovat z igelitového pytlíku , pak by se ztuhlá dala oloupat a znovu použít 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek