Avatar uživatele
Pokročilý

Jak vyzrát na čokoládové ozdoby na dort?

Na youtube jsem viděla, jak si cukrář dá do zdobícího pytlíku rozpuštěnou čokoládu a pak na pečící papír kreslí různý obrysy. Ty za chvíli ztvrdly a daly se dát na dort. Potřebuji radu jak připravit tu čokoládu, aby nestvrdla už v tom pytlíku nebo naopak, aby ztvrdla na pečícím papíře.
Děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

No....pravděpodobně v tom pytlíku musí být čokoláda teplá, tak jak píšeš. A ten pečící papír, asi na plechu, by měl být vychlazený. Nutné to není, ale čokl.dříve ztuhne.
Pokud ji necháš v pytlíku déle, než je nutné, tak ti čokoláda ztuhne vždycky.
Nezapomeň, tvary musí být dostatečně silné, aby vydržely manipulaci.
Určitě to bude chtít trénink.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já bych zkusil tu čokoládu vytlačovat z igelitového pytlíku , pak by se ztuhlá dala oloupat a znovu použít :-))

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 804
Zlatý marci1 525
Zlatý iceT 513
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.