Avatar uživatele
anonym

Jak vyrobit domácí klobásu?

Takže mimo gecca nikdo? Škoda, chtěl jsem se jen přiučit.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, gecco před 3020 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Odpoveď byla označena jako užitečná

Já už ti cca svůj recept psal…
😉
Dobré a dobře naložené vepřové, nějaké mazlavé na prát (tak 1:10 – 1:5), kmín, pepř, paprika sladká, česnek.
A pak dobře vyudit – tak asi 8 hodin zatepla, cca 12–24 ve studeném kouři (na konci přidat jalovec)…
😉
Ale recept? Přesný?
Vařím přiměřeně…

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

To se ptáš ty nás? Nemělo by to být naopak?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Recept neznám, klobásy mi dělá soused. Já jenom kibicuju u uzení, někdy je beru i syrové a peču si je v troubě. Když jsem choval nutrie, tak jsme to dělali i z toho.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Tys na netu nenašel ŽÁDNÝ recept a návod.
Kdybys náhodou nevěděl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

A jinak se tak trochu omlouvám, zrovna jsem filetoval lososa (3,5 kila) a začínám rybí polévku…
😉

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Rybí jo? to raději tu držkovou! 🙂

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Kruciš, kdyby se tak dala poslat!!!
;-DD

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Jé mňám rybí polívečka tu mám moc
ráda s hodně mlíčí ňami ňami ňami už,
abych ji baštila synovec ji nejí dáme si
ji se ségrou to bude mňamka gecco Tys
mi zase dal 😁

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Tak ji pošli protiproudem vodovodem do Želivské nádrže. :-.)

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

To by ti ji sežral hráznej…
😉

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

.. no právě, já ji nežeru.

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

A ryby jo?
😄

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ryby jo, ale ne vyvařenou palici i se zrakem a fousy kapra a další protivné kebule!

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

😉

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Není snadné vyrobit domácí klobásu. Dostala jsem 2 klobásy na ochutnání od známých.

Voněly krásně, ale když jsem ochutnala, nic moc. Maso bylo jemně mleté, jen kousky špeku nakrájené – „sečka“. Nemůžu tučné, takže kousky nechávám pro sousedovu kočku, ale i kyž jsem chutnala farmářské, převažuje tučné mase, zřejmě kvůli tomu, že je levnější.

Jen vzpomínám na mládí, když rodiče chovali prase a také řezník dělal klobásy. Nikdy na tu chuť nezapomenu, nebyly příliš tučné, maso krájené, jen prát na spojení mletý. Rovněž byly víc vyuzené … Dávno již tomu, dávno …

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

… a vidíš annas, takové abys lupou hledala v té současné nabídce klobásek, které mají jen název klobáska yxzž. 🙂

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Klaproth, třeba mám tady konkurenta…

ReHu, mne nezajímají recepty z netu, chci vědět, zda je umí někdo udělat někdo zdejší!

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Klaproth

Klobásy si sám nedělám, nechávám si je dělat sousedem řezníkem.

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

ReHu, já jsem recepty buď zdědil nebo vytvořil své, protože před více než třiceti lety internet u nás neexistoval, abych mohl hledat!

před 3020 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek