Avatar uživatele
Pokročilý

Jak vypočítat Food Cost a co vyjadřuje?

Hledal jsem si o tom různé články, ale v těch, co jsem našel to bylo až moc odborně vysvětlé :/ Poradí mi někdo zkušený? :)

Odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Existují 3 základní metody výpočtu, jednoduše je to vysvětleno ve zdroji.

Zdroj: http://www.wikihow.com/Calcula te-Food-Cost

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

>food cost< vyjadruje vstupné náklady surovín na prípravu ponúkaných jedál (v reštaurácii).

náklady na pracovnú silu sa nazývajú >labor cost<, iné náklady >operational cost< (energie, čistiace prostriedky, nájom, ...).

neviem, prečo nepoužívate českú terminológiu.

matematika je jednoduchá, to vám vysvetlí každá účtovníčka.

všeiobecne platí, že predajná cena sa rovná zhruba vstupy*2,3 - 3, (to je tak rozumný zisk a na prežitie, samozrejme, záleží od nájmu a iných operačných nákladov; to sú korektné ceny), zlodeji alebo značkové reštaurácie majú tieto koeficienty omnoho vyššie (i v ráde desiatok).

sú to základné údaje pre kalkulácie.

termín je iba módny, stačí proste používať kalkulácia cien (náklady => výstupná cena).

pri kalkulácii je potrebné počítať i so sezónnou zmenou cien vstupných surovín a nákladov (v lete utratíte menej za kúrenie a svetlo a pod.).

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1010
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 381

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.