Avatar uživatele
Registrovaný

jak vypočítám rovnici : 3(x-2)-2(x-1)=-2x+3

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Domáci úkoly nepočítáme. Velmi jednoduché. Jen vynásobit, pak změnit znaménka, sečíst, převést, vypočítat x.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

roznásobíme závorky, převedeme výrazy s proměnnou (x) na jednu stranu, výrazy bez proměnné na druhou stranu a ono to z toho vyleze. Pozor při tom na znamínka - např. až budete násobit (-2).(-1), vyleze kladná dvojka, neboť minus krát minus dá plus


Avatar uživatele
Pokročilý

:D jé to je jednoduché :D
3x-6-2x+2 = -2x+3 Pak ixka k sobě a čísla taky

3x-2x+2x = +6 -2 +3
3x= 7 výsledek je x=tři sedminy


Avatar uživatele
Zlatý

3(x-2)-2(x-1)=-2x+3
3x-6-2x+2 = - 2x+3
x-4 = - 2x +3
-7 = - x rovnici vynásob -1
x = 7

tak ne bylo to dobře, vracím

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Vzdělání a práce

Zlatý annas 2480
Zlatý Drap 1549
Zlatý quentos 1232
Zlatý mosoj 648
Zlatý ivzez 594
Zlatý gecco 583
Zlatý hanulka11 566
Zlatý led 538
Zlatý marci1 504
Zlatý Michal Kole 475

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.