Avatar uživatele
Kepler

Jak uchovávate banány, aby nezačaly po dvou dnech nahnívat?

V lednici to asi není to pravé ořechové…

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, orestez, marci1 před 2131 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Někde jsem četla radu, stopky banánů zabalit do potravinářské folie. Vydrží déle.Vyzkoušené. Samozřejmě pokud nemají ještě hnědé fleky.

Hledala jsem, zda radu nenajdu, našla.

http://www.rady-navody.cz/potraviny-a-vareni/uchovani-potravin/1770-jak-zpomalit-zrani-bananu-pomoci-potravinove-folie

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Banány nekupuji do zásoby, obvykle je co nejdříve spotřebuji. Nedoporučuje se lednička a blízkost jablek, to urychluje zrání.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nejlépe je sníst, zavařit nebo jinak zpracovat. Takové které by mohly za dva dny zahnívat ani nekoupím. Pokud Myslíš hnědnutí slupky, tak pokud neni pomačkaný ve vysokém stupni zralosti, vydrží o něco déle, když je necháš v chladné místnosti a každý zabalíš do alobalu.
Je třeba si uvědomit, že všechny jsou podtržené. Těsně před expedicí se uměle nastartuje proces umělého dozrávání, a ten se už nedá v domácích podmínkách nijak zastavit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

V lednici ne. Poblíž jablek také ne. V chladu a tmě, nejlépe v novinovém papíru, igelitovém sáčku. Pro rychlou spotřebu kupuji banány zralé-žluté, pro spotřebu v rozmezí pár dnů banány zelené, které doma dozrají. 🙂
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/kde-a-jak-doma-skladujete-banany-mezi-koupi-a-konzumaci

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Černání banánů způsobuje ztráta vlhkosti. Rozhodně nepatřej do chladničky! Doporučuje se je neodělovat u stopky od sebe. Stopku jako celek pečlivě zabalit do alobalu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek