Avatar uživatele
hanny 2

Jak to,že syrový květák po zamrazení slabě zezelenal?Můžu ho ještě uvařit a sníst?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 3309 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

A tak jakoby zprůsvitněl?
Zmrazila jsi jej pomalu (v domácích podmínkách běžné), takže popraskaly buněčné stěny – po rozmrazení bude ´vodovatý´ a změklý.
Chuťově nic moc, ale škodlivé to není (podobně květák dopadne při uvaření) – smažený už bych z něj nedělal, ale do polívky nebo na mozeček ´dobrý´ – jedovaté to není.
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Květák se nemá zmrazovat,ale když musíš,tak chvíli povařím, do poloměka a pak zmrazím.
Čerstvý neomytý květák v perforovaném mikrotenovém sáčku vydrží v chladničce asi deset dní, předvařený se dobře zmrazuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek