Avatar uživatele
dust8

Jak to, že se u smažení vajec s chlebem někdy chleba začne připalovat už na 4. stupeň sporáku a jindy např. až na 7?

Může to souviset i s množstvím řepkového oleje na pánvy?
Čím více rozpáleného oleje, tak tím snadněji se to připaluje či smaží nebo např. i snadněji pálí?
Možná se to pálí v místech kde právě už olej vyprchal či nebyl rozlit?
Jo a rozléváte olej po celé pánvy? Já většinou tak na 3/4, protože nechci plýtvat, takže třeba je problém právě v tom.

Dnes jsem zkusil dělat na 4ku a ne na obvyklou 7ku, protože jsem chtěl mezitím sklidit linku a hle ono se to brzy začalo připalovat, což jsem nečekal na nižší stupeň a nestává se mi to.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1648 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Podle mne to nezávisí na stupni na sporáku,
ale na pánvi (nikoliv pánvY).

Používám nepřilnavou pánev a chléb se mi nepřipaluje
vůbec, ať jej připravuji na nižším nebo vyšším stupni.

V případě jiné pánve zase záleží na tom, jak je pánev rozpálená. Správně byste měl napřed rozpálit pánev, teprve potom přidat tuk (já dávám přednost máslu → ani to se mi nepřipaluje). Přidáte-li jej až
do dostatečně rozpálené pánve, bude ho potřeba méně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Chléb nesmažím, ale dávím do topinkovače. Mám nastavenou teplotu, někdy musím přidat.

Záleží na tom, zda peču chléb čerstvý, nebo starší, který je sušší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Myslím, že významnou roli v tomto případě hraje vlhkost chleba.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

A co máš za vajca? Jde o to, pokud to dobře obalíš, tak by se přypalovat chleba nemělo. Za druhý nevíme, na čem smažíš, ale zkus to na pánvi!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek