„Podojit“, „vyždímat“, „vytřískat“ z někoho peníze.
Také sedřít z někoho kůži…, oškubat apod.
To je několik příkladů, podobného významu a příkladů:
Získat, co největší částku, na bývalém partnerovi (alimenty),
při dělení majetku.
Za zboží, od kupujícího, obchodního partnera.
Také ze státu, na sociálních dávkách…
Stát také „dojí“ z lidí peníze, na DPH, na daních 😉
Chtít více, než je obvyklé nebo to, nač má člověk pocit, že
by mohl/měl mít nárok.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Tohle je přesně otázka třeba pro ChatGPT, kterého ti pořád doporučuju… Když ho na odpověď stejně použiješ i zde, tak ho můžeš použít i na webu OpenAI… A nemusíš se ani ptát tady… Většina tvých otázek je takových.
0 Nominace Nahlásit |
Vydyndat z něj co nejvíce to dá!
https://cestina20.cz/slovnik/vydyndat/
0 Nominace Nahlásit |
V hovorové řeči se fráze „podojit někoho“ často používá v přeneseném významu. Pokud říkáte, že někoho „podojete“, znamená to, že od něj chcete získat něco cenného, často peníze. Tento výraz je ale spíše negativní a může naznačovat, že se to děje nespravedlivě nebo bez souhlasu této osoby.
0
před 71 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hej, těžká otázka, takhle na večír! Fakt: těžká! 🤔🤔🤔 Hej, kdyby ses zeptal, jak rozdojit kozla masáží vemene, bylo by to jednodušší. Takhle, hej, fakt nevím, jako! 😔😂
No, řekl bych, po opravdu dlouhé, ale dlouhé úvaze, že nejlépe hlavou, protože u koulí je dobrý, když dobře visí, taky holkám se, většinou, líbí, ale na chápání nejsou moc užitečné.
Njn, hlavou, to se lehko řekne, ale nesnadno provede, že, když kde nic není, ani exekutor nebere, viď? Njn, kde je velký hovno, není už nic k vytunelování: https://www.youtube.com/watch?v=mMaZQYGZXwY 🤷♀️
Napadá mne několik možností, jak to řešit:
Tak: dobrý den, občane! 🤪🤓😂
0
před 71 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jirko,
Tonda má pravdu, ty se ptáš, často na věci, které jsou lidem
18+ dávno jasné…
Pak se nestane, že ti napíše někdo i něco nelichotivého, co se tě
dotkne
a nelíbí se ti.
Já se tě už dávno ptal, co to znamená, takhle těžko říct. Tipuji, že se ti nepodařilo ověřit, že nejsi robot (takové to klikání na semafory apod.). Opět – klidně mi napiš, poradím. Není to těžké, i moje děti na základní škole se tam dokázaly příhlásit, 26 letý člověk to jistě zvládne také.
No super. Podobné otázky tam můžes dávat, kdy se ti zachce. A žádný Dementus tě tam nebude obtěžovat 👍
annas | 5282 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2699 | |
quentos | 1809 | |
mosoj | 1594 | |
led | 1399 | |
marci1 | 1363 | |
aliendrone | 1229 | |
zjentek | 1131 | |
Kelt | 1060 |
Astronomie |
Fyzika |