Avatar uživatele
Zlatý

Jak snadno nazdobit boky dortu?

Neznáte nějaký fígl na ozdobení boků dortu? Docela často dorty peču, vždycky pak bojuju, aby boky byly hezky ozdobené. Davám na ně cukrářskou barevnou rýži nebo - jako na fotce - sekané mandle. Tentokrát to dopadlo docela dobře, ale trvalo to :-)
http://img.nadapenny.com/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dělám to jako Hanulka11....ale inspirovala mě rada Kerberus,moc děkuju...:-)
Příští týd.budu dělat dort dceři k 13.narozeninám-boky dorta zaplním mléčnými čokoládovými trubičkami,na dort je jen nasadím...
Syn má svátek a narozeniny v listopadu,tak boky dorta obměním strouhan.vlašskými ořechy nebo čokolád.lupínky.Budu postupovat dle Kerberus...:-)
Dobrou chut:-)

Doplňuji:
Tak venkovan mě teda pobavil....ale také dobrá rada...:-D)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Krááása.
Ostýchám se napsat odpověď...
Na bok dortu - na krém (také) lepíme oříšky, piškoty nebo vhodné sušenky, plátky čokolády (lité před tím na folii), čokoládu strouhanou, lze napnout marcipánové placičky...


Avatar uživatele
Zlatý

Dort je moc pěkný. Nevím, zda jste zkoušela nazdobit boky dorty takto:

Uprostřed naplněný dort natřu krémem nejdříve na bocích, potom uchopím za vrchní (dosud nenamazanou) a spodní stranu a otáčením "projedu" oříšky, rýží apod. Na krému se uchytí a drží. Pak teprve nazdobím vrchní část dortu, případně upravím boční stranu.


Avatar uživatele
Zlatý

také je pěkná a chutná strouhaná čokoláda, granko, mleté ořechy , kokos , já vezmu dort s podložkou na dlaň nahnu ho a otáčím s ním a přitom na boky jakoby nahazuji onu ozdobu je to rychlé ,samozřejmě mám pod ním rozprostřený alobal nebo pečící papír- zkus to uvidíš


Avatar uživatele
Zlatý

my to děláme na soustruhu.Dort napíchneme na speciální trh - vyzkoušíme vystředění a tesně pod dort dáme vaničku s polevou. Soustruh pustíme na malé otáčky a dort z vaničky otáčením na sebe nanese polevu. Posyp oříšky protom provádím e opět při otáčkách, ale sypeme seshora. ozdoby třeba želé, oříšky díky soustruhu a stupnci dáváme praktick na milimetrovou přesností od sebe.


Avatar uživatele
Stříbrný

Z mojí zkušenosti jsme vždy používali půlené mandle, popř. půlené lískové oříšky (k tmavým dortům).

Jinak se dají používat cukrářské (dlouhé) piškoty, připlácnout na krém a převázat okolo dokolo provázkem, stuhou,..

Známá používala na krém i kokos a kakao (buď pravé smíchané s moučkovým cukrem, nebo granko).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.