Avatar uživatele
Elk

Jak skladovatkřen?

Samozřejmě, že se dá naložit, ale neztrácí se jeho hodnota? " pardon, zapoměl jsemtam mezeru – SKLADOVAT KŘEN "

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4976 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bumbes

Podle vlastních zkušeností je jediné účinné naložení (skladování) křenu beze ztrát oblíbené palčivosti, s nakrouhaným zelím (1:1). Zalít stačí obyčejným lákem na okurky a pokud bude v chladu (spodek lednice, nebo velmi chladný sklep), tak není třeba ani sterilizovat. Je třeba také použít pravý, čerstvě nakopaný a ne „supermarketový“ kdovíčím ozářený…
Mohu potvrdit, že i po několika týdnech mne tato „křenová čalamáda“ zaručeně rozbrečí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
GM

Dobře zabalený do mikrot.sáčku vydrží v ledničce v kastlíku na zeleninu 2 měsíce. Nebo dát do sklepa do písku jako kořenovou zeleninu.
Já dělám domácí krenex – syrový rozmixuju s převařenou vodou, octem, olejem a solí, uchovávám v ledničce v malých skleničkách. Nevýhoda – na světle brzy zšedne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek