Rady babiček zní :
křen se dá skladovat neočištěný, zastrčený do písku nejlépe. Dříve se tak uschovávala mrkev a petržel přes zimu. Nebo zabalit do lněné, v octě namočené utěrky a uschovat v ledničce.
Já osobně bych raděj volila cestu – nejdříve zpracovat a pak skladovat. Protože jinak se ztrácí vlhkost a hlavně ten požadovaný říz. Udělala bych jablka s křenem, které lze normálně sterilizovat, křenovou omáčku, která vydrží namražená v krabičkách, a křenovou pastu (recept v odkaze).
Pro krátkodobé skladování:
ve spodní části chladničky, zabalený v navlhčené utěrce – jen krátkodobě, asi týden, ještě lepší je zabalit do potravinové folie a před použitím dát alespoň na 1 hodinu do sklenice s vodou…to má pak říz. Někdy mívám sklenici s vodou a křenem v chladničce, ale musí se vyměňovat voda, aby nezahnívala.
Zdroj: http://www.zenax.cz/recept_krenova_pasta_6234.htm
| 0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek| Drap | 1741 | |
| annas | 1347 | |
| Kepler | 1091 | |
| hanulka11 | 984 | |
| marci1 | 918 | |
| da ny | 666 | |
| iceT | 636 | |
| zjentek | 599 | |
| quentos | 538 | |
| briketka10 | 493 |
| Vaření a recepty |
| Restaurace |
| Nápoje |
| Vegetariáni |
| Ostatní jídlo a vaření |