Avatar uživatele
anonym

jak skladovat křen?

Jak skladovat křen? Nasekaný, v celku, v lednici či v mrazu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5270 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lencis

Rady babiček zní :

křen se dá skladovat neočištěný, zastrčený do písku nejlépe. Dříve se tak uschovávala mrkev a petržel přes zimu. Nebo zabalit do lněné, v octě namočené utěrky a uschovat v ledničce.

Já osobně bych raděj volila cestu – nejdříve zpracovat a pak skladovat. Protože jinak se ztrácí vlhkost a hlavně ten požadovaný říz. Udělala bych jablka s křenem, které lze normálně sterilizovat, křenovou omáčku, která vydrží namražená v krabičkách, a křenovou pastu (recept v odkaze).

Pro krátkodobé skladování:

ve spodní části chladničky, zabalený v navlhčené utěrce – jen krátkodobě, asi týden, ještě lepší je zabalit do potravinové folie a před použitím dát alespoň na 1 hodinu do sklenice s vodou…to má pak říz. Někdy mívám sklenici s vodou a křenem v chladničce, ale musí se vyměňovat voda, aby nezahnívala.

Zdroj: http://www.ze­nax.cz/recept_kre­nova_pasta_6234­.htm

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek