Avatar uživatele
Registrovaný

jak skladovat křen?

Jak skladovat křen? Nasekaný, v celku, v lednici či v mrazu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Rady babiček zní :

křen se dá skladovat neočištěný, zastrčený do písku nejlépe. Dříve se tak uschovávala mrkev a petržel přes zimu. Nebo zabalit do lněné, v octě namočené utěrky a uschovat v ledničce.

Já osobně bych raděj volila cestu - nejdříve zpracovat a pak skladovat. Protože jinak se ztrácí vlhkost a hlavně ten požadovaný říz. Udělala bych jablka s křenem, které lze normálně sterilizovat, křenovou omáčku, která vydrží namražená v krabičkách, a křenovou pastu (recept v odkaze).

Pro krátkodobé skladování:

ve spodní části chladničky, zabalený v navlhčené utěrce - jen krátkodobě, asi týden, ještě lepší je zabalit do potravinové folie a před použitím dát alespoň na 1 hodinu do sklenice s vodou...to má pak říz. Někdy mívám sklenici s vodou a křenem v chladničce, ale musí se vyměňovat voda, aby nezahnívala.

Zdroj: http://www.zenax.cz/recept_kre nova_pasta_6234.htm

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 949
Zlatý annas 817
Zlatý marci1 531
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 423
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 360

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.